Verzorging & Verpleging Landstede naar Berlijn

Zwolle – Een groep van twintig verpleegkunde studenten van Landstede MBO gaat op 14 januari voor twee weken naar Berlijn. Zij doen dat in het kader van het vak ‘Loopbaan en Burgerschap’. Tijdens hun verblijf maken ze kennis met het maatschappelijke zorg- en welzijnswerkveld in Berlijn.

De studenten komen in aanraking met de cultuur, de verschillende wijken en de problematieken van grote steden, zoals diversiteit, dakloosheid, armoede en gentrificatie; de opwaardering van een buurten en stadsdelen op sociaal, cultureel en economisch gebied. De studenten leren over de geschiedenis en heden van Berlijn. Zo bekijken ze de geschiedenis van de DDR, het naziregime en het huidige multiculturele klimaat in de stad. Bij deze thema´s worden de burgerschapsthema´s van de opleiding belicht. Schoolclash, een organisatie die internationale en interculturele uitwisselingen ondersteunt, brengt de studenten in contact met organisaties binnen de maatschappelijke zorg. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties voor dak- en thuislozen, verslavingszorg, gehandicaptenzorg, buurthuizen en wijkcentra. De studenten hebben elke ochtend Duitse les door middel van rollenspelen.

 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Zo bekijken ze de geschiedenis van de DDR, het naziregime en het huidige multiculturele klimaat in de stad

  .

  Zo ontzettend belangrijk om de geschiedenis van deze bijzondere stad te kennen. Deze trip zullen ze hun hele leven bijblijven.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een flauwekul.
  wie gaat dat betalen? Ouders die op kosten worden gejaagd voor een doelloze reis naar Berlin. Twee weken zuipen en uitgaan denk ik zo.
  wil je cultuur snuiven of voormalig ddr complexen bezoeken, pak dan in godsnaam een city package


  ⚠️ Meld

 3. Eens met De Klinker. Volstrekt nutteloze activiteit. Cultureel en historisch besef is noch bij de scholieren ( dit zijn geen studenten),noch bij de docenten aanwezig. Kun je ook niet verwachten op dit niveau. Wordt idd twee weken zuipen onder het mom van onderwijs. Tijd dat de onderwijsinspectie dit soort uitjes onder de loep neemt.


  ⚠️ Meld

 4. Een achterstandswijk in Zwolle of Rotterdam lijkt me ver genoeg. Wat een onzin deze dure reisjes. Typisch Landstede..een christelijk MBO  ⚠️ Meld

 5. ……Zo bekijken ze de geschiedenis van de DDR, het naziregime en het huidige multiculturele klimaat in de stad..

  Lezen doen ze allang niet meer op het MBO, laat staan studeren.Weinig les en veel werken in groepjes, lange vakanties, stages zonder einddoelen (loop maar mee), etc.


  ⚠️ Meld

 6. Ze kunnen beter naar Mekka gaan, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
  Oh wacht dan kunnen de niet moslims niet mee. Die mogen er niet eens in.:o


  ⚠️ Meld

Reageer