WRZV Zwolle boekt eerste zege in 2017

Zwolle – De WRZV Zwolle kon direct in het nieuwe jaar aan de bak in haar eigen WRZV Hallen. ATIK uit Apeldoorn was de tegenstander waar eerder dit jaar met 6-2 werd verloren.

image1_1.jpg

Direct na de aftrap ging de WRZV volop in de aanval om op voorsprong te komen. Goede kansen waren niet besteed aan Suleyman Ouaragh en Wahid Shimeri die beiden de paal toucheerden. De wedstrijd golfde op en neer en het werd een fysiek duel tegen de defensief ingestelde ploeg uit Apeldoorn die hard spel niet schuwde. Zo werd Shimeri over de knie gelegd en dit kwam de ploeg uit Apeldoorn op geel te staan. De Zwollenaren wisten geen voordeel te halen uit de man meer situatie.

image2.jpg

image3.jpg  

De tweede helft was een qua spel een kopie van het eerste bedrijf. Ook nu wist de WRZV de kansen niet benutten en kwam het tegen de verhouding in op een achterstand, na knullig balverlies van Helmar Konjanan. Keeper Kamran wist in eerste instantie nog te redden, maar de rebound was voor de Apeldoorners en konden makkelijk de 0-1 binnen tikken.

De WRZV bleef geloven in een goed resultaat en ook aandringen. Onder leiding van de goed spelende Tom IJzerman wisten de Zwollenaren het overwicht te houden, maar het scoren bleef uit. Uiteindelijk was het toch Wahid Shimeri die, op aangeven van IJzerman, de stand gelijk trok (1-1). Vlak voor tijd was het wederom Shimeri, die na balverlies van de Apeldoorners van ver de WRZV op voorsprong bracht (1-2).

Inmiddels was de wedstrijd aardig verhit geraakt nadat een ATIK speler voor de tweede maal geel zag en met rood kon vertrekken. Deze ‘man meer situatie’ wisten de Zwollenaren wel uit te buiten en het slotakkoord was voor Islam Abdelsalam die de 1-3 op scorebord wist te zetten en de WRZV de eerste zege in 2017 bezorgde.

De WRZV Zwolle staat na de zege op ATIK vierde in de stand en treft op maandag 9 januari Sparta de Laak uit Nijkerk in de WRZV Hallen. Aanvang wedstrijd 19.45 uur.

Artikel delen: