Borstcrawltraining van start in Zwolle

Zwolle – In het zwembad van On Campus, het sportcomplex bij Windesheim, start op dinsdag 10 januari een borstcrawl zwemtraining. Banenzwemmers kunnen daar op vaste tijden persoonlijke begeleiding krijgen bij het aanleren of verbeteren van de borstcrawl. Zweminstructeur, waterpolocoach en oud-international Mieke van der Sloot verzorgt de training iedere dinsdag, woensdag en donderdag tijdens het banenzwemmen.

zweminstructeur_on_campus_mieke_van_der_sloot.jpg 

Techniek
Mieke van der Sloot: ‘Banenzwemmers vragen me vaak hoe zij meer uit hun zwemtraining kunnen halen. Baantjes zwemmen kun je op verschillende manieren uitdagender maken. Je kunt het aantal banen dat je zwemt verhogen, de banen in een steeds hoger tempo zwemmen, of afwisselen in de zwemslagen die je gebruikt. Als ik dat laatste voorstel, blijkt vaak dat mensen wel de school- en rugslag onder de knie hebben, maar niet de borstcrawl. Die slag vraagt om een goede zwembasis en een specifieke techniek. Om aan de vraag van onze sporters te voldoen, hebben we besloten om borstcrawltraining in het rooster van On Campus op te nemen.’

Voor ieder niveau
De borstcrawltraining is geschikt voor alle niveaus: van startende zwemmers die de borstcrawl onder de knie willen krijgen tot ervaren zwemmers die hun techniek willen verbeteren. Mieke geeft tijdens de training persoonlijke tips en adviezen, het is dus geen groepsles. De trainingen vinden plaats tijdens het banenzwemmen in het wedstrijdbad van On Campus en zijn toegankelijk voor iedereen met een zwemabonnement, een tienbadenkaart of een los zwemkaartje.

Tijden
Aanmelden voor de training is niet nodig, op onderstaande tijden is Mieke in het wedstrijdbad van On Campus aanwezig om banenzwemmers op verzoek te begeleiden bij de borstcrawl:

• Dinsdag van 11.30 tot 12.15 uur
• Woensdag van 19.30 tot 20.15 uur
• Donderdag van 07.30 tot 08.15 uur

Meer informatie: www.on-campus.nl/borstcrawl

 

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer