Wintereditie van de Fraterhuis Filmquiz

Zwolle – Het Fraterhuis eert koning Winter met een speciale Winterfilmquiz op zaterdagavond 14 januari in de Fraterhuiskamer. De filmquiz is een Fraterhuis productie samengesteld door onze eigen filmliefhebbers en geschikt voor iedereen, naar keuze op individuele titel of teams van twee personen.

Fraterhuis Winterfilmquiz
Kom in aanloop naar de Oscars uw filmkennis toetsen aan de hand van een sympathiek spervuur aan vragen en vermakelijkheden. Alles komt voorbij: van Woody Allen tot Walt Disney en van Spielberg tot Carice. Gezelligheid staat voorop, met een drankje en een hapje en voor de winnaars en verliezers leuke prijzen.

Informatie
Zaterdag 14 januari van 20.00 tot 22.30 uur
Kaarten kosten €7,50 per persoon
Entree Fraterhuiskamer via kassabalie filmfoyer

Fraterhuis Academie Celekwartier
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen: