Wegen Ron Jans en PEC Zwolle scheiden

Zwolle – Ron Jans en PEC Zwolle nemen na het lopende seizoen afscheid van elkaar. Dinsdagavond heeft de trainer/coach aan voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp aangegeven zijn contract niet te verlengen. Daarmee komt er in de zomer van 2017 een einde aan een vruchtbare samenwerking. Met Jans aan het roer won PEC Zwolle in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. Ook debuteerde de club in het Europees voetbal en behaalde het de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis.

ron-jans.jpg 

Ron Jans: ,,Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle. Natuurlijk is dat gevoel gevoed door sportieve prestaties, maar ook zeker door de mensen waarmee ik intensief en zeer prettig samenwerk. We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken. Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten."

Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle: ,, Wij respecteren het besluit van Ron om de samenwerking komende zomer te beëindigen. Samen met hem hebben we als club de afgelopen jaren een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Gezien de optelsom van sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Ron de meest succesvolle trainer is uit de historie van PEC Zwolle. Ook hebben we de afgelopen 3,5 jaar een fijne werkrelatie met elkaar opgebouwd. Op die energieke voet verschijnen we gezamenlijk aan de start van de tweede seizoenshelft. Daarbij durf ik met zekerheid te stellen dat Ron, samen met de overige leden van de technische staf en de selectie, er alles aan gaat doen om het eredivisieschap van PEC Zwolle te continueren. Namens de directie van PEC Zwolle spreek ik het volste vertrouwen uit dat deze capabele mensen daarin gaan slagen."

Bron : Peczwolle

 

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Gelijk Art Langeler bellen en hem contracteren, zou volgens mij een goede kandidaat zijn. En Gert-Peter de Gunst ook gelijk weg doen.


  ⚠️ Meld

 2. Jammer, maar het zat er aan te komen. Het was een prima coach, maar of hij de beste coach ever is? Qua resultaten heeft hij de club ver gebracht, maar voetballend was ik meer fan van Ben Hendriks en Jan Everse.

  Eigenlijk moet je in zo’n situatie direct schakelen, de motivatie is er gewoon uit. Wat Jans ook zegt, het is over. Ik zou er daarom ook voor zijn om zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen en operationeel te hebben. Art Langeler zou idd een prima kandidaat zijn. Of hij dit ook wil? De KNVB is natuurlijk een prima werkgever; een hoog loon, weinig uren, weinig verantwoordelijkheid.  ⚠️ Meld

 3. Ik wens Jans het allerbeste toe en bedank hem voor wat hij voor PEC Zwolle heeft betekend. Het zou mooi wezen, wanneer Art Langeler wordt aangetrokken als hoofdtrainer met Lodeweges als zijn assistent.


  ⚠️ Meld

 4. Art Langeler wordt toch bondscoach van het NL elftal onder 19 ofzo??
  Na een geslaagde periode bij de jeugdopleiding van PSV gaat hij echt niet terug naar PEC.

  Ron, veel succes in de 2e helft van het seizoen. Bedankt alvast voor alle inzet, resultaten en energie van de afgelopen jaren!!


  ⚠️ Meld

 5. Dwight Lodeweges en Gert-Peter de Gunst (lopen al bij PEC)?
  Hennie Spijkerman (Zwollenaar sinds jaar en dag)?
  Benne Hendriks.
  Of eens iemand die helemaal geen binding met PEC had?
  Zo zijn o.a. vrij: Frank de Boer, Lowie van Gaal, Bern Schuster, Foppe de Haan, Kevin Keegan, Laurent Blanc, Ruud Gullit, Koning (kerstboom) Co Adriaanse-ook al eens bij PEC getraind, Hans Kraay jr. bij Lienden losweken (heeft overigens nog een anekdote in Zwolle liggen)…..
  En nog véél meer http://www.transfermarkt.nl/trainer/verfuegbaretrainer/statistik

  Ondertussen alle pijlen richten op lijfsbehoud!
  Zo is PEC vandaag in gesprek met Necid.  ⚠️ Meld

 6. De goedkoopste oplossing lijkt lodeweges want die is al in huis en lijkt me nu ook zwaar drukken op de totale salarispost. Zijn ploegen spelen over het algemeen ookleuk voetbal dus prima keuze!!


  ⚠️ Meld

 7. Lijkt me niet handig hier in zwolle dennis demmers aan te trekken met zijn eagles verleden. En wat heeft demmers dan gepresteerd als trainer?


  ⚠️ Meld

 8. Jazeker Mike; bedreigingen van supporters na slechte resultaten. Vergevingsgezindheid siert de mens. Bang is hij niet. “Tijd heelt alle wonden” en “nieuwe ronde nieuwe kansen”. Hoe vaak is ie niet gesignaleerd in onze mooie stad; nog eens een aangenaam gesprek mee gevoerd.


  ⚠️ Meld

 9. @annetjuh

  Ik vind dat de Gunst gewoon moet blijven, sympathieke kerel met verstand van voetbal

  Hij zal heel veel meer verstand van voetbal hebben dan jij als vrouw. Maar nogmaals hij voegt niets toe. Misschien kijk jij daar als vrouw daar anders tegen aan. Jij kijkt alleen maar naar karakters i.p.v. voetbal.  ⚠️ Meld

 10. Lodeweges. Nuchtere kerel die van aanpakken weet.Precies wat PEC nodig heeft. De Gunst heeft niets te zoeken in de eredivisie: meelachertje van Jans met een amateurverleden. Bovendien qua presentatie anti-reclame voor PEC.


  ⚠️ Meld

 11. Waarom die afgunst tegen de gunst. Hoe kunnen mensen op deze site nu beoordelen of hij goed of slecht is. Daar hebben ze bij pec toch wel hun mensen voor?! Lijkt me zeker geen meeloper/lacher maar iemand die series in zijn werk is. Beetje contuniëteit in een club lijkt me goed, zie bijv Martin haar bij az


  ⚠️ Meld

 12. Afgunst? Het is meer schaamte. Man heeft geen relevante voetbalervaring op niveau, praat als een boer en is de nar van Ome Ron. Het beoordelingsvermogen van PEC sla ik niet bepaald hoog aan: zeer slechte scouting, tactisch zwak en nauwelijks ambitie. Met handhaving is men tevreden en kan de kliek bijeen blijven. Ik vind dit een belediging naar supporters en sponsoren.


  ⚠️ Meld

 13. Dat jij nog geen functie in het topvoetbal hebt @ed038. Je lijkt het allemaal aardig goed te weten:(. Pec heeft reële doelstellingen volgens mij. En een coach hoeft niet altijd zelf topvoetbal gespeeld te hebben, laat staan een assistent. . De gunst heeft in ieder geval nog enkele jaren bij pec gespeeld (wat ook geen garantie is om goed te functioneren). Maar denk dat het meer iets persoonlijks is bij jou endat je het hier ff kwijt wil. Dat is je in ieder geval wel gelukt. Succes nog verder met je analyses


  ⚠️ Meld

 14. Als je de 10e of 11e begroting van de eredivisie hebt en je bent tevreden met handhaving moet je je schamen. En je hebt gelijk dat een mooie voetbalcarriere geen garantie is voor succes als trainer. Maar met een povere carriere, dom meelachen met de gezelligste coach van Nederland en niet normaal uit je woorden kunnen komen wordt het wel lastig. Dat is dus niets persoonlijks, maar pure waarneming.


  ⚠️ Meld

 15. De Gunst heeft voor mij afgedaan sinds het interview dat hij in de rust van Heracles-PEC heeft gegeven. Sinds die tijd begrijp ik wat beter wat er qua mentaliteit aan de hand is…..


  ⚠️ Meld

 16. Ed038….houd toch eens op met je hersenloze gezeik. Stap eens naar voren en zeg nou eens wie je zelf bent. Altijd maar dit anonieme geneuzel van je over amateurverenigingen en over PEC. Waarschijnlijk nooit zelf enigszins op niveau gevoetbald. Denk je dat De Gunst is aangenomen omdat hij er niks van kan. Hij heeft zijn diploma’s en heeft volgens PEC een toegevoegde waarde aan de staf. Ik hoor nooit wat over Albert vd Haar die ook tot de staf behoord. Als je in de publiciteit staat moet je niet bang zijn om wat te zeggen. Ik heb De Gunst nooit onzinnige teksten horen zeggen in de rust. Realistische analyses die wellicht wat op zijn Zwols eruit komen. Iedereen zegt weleens wat dat niet helemaal overkomt. Jou werkgever heeft jou toch ook niet aangenomen omdat je er niets van kan..Heb nou eens een beetje vertrouwen in de mensen bij PEC. Lekker anoniem roepen dat dat die waarschijnlijk ook allemaal bewust onbekwaam zijn. Pfff ik hoop je niet vaak meer te horen op weblog Zwolle maar ik ben er bang voor…


  ⚠️ Meld

 17. Ik denk dat Co Adriaanse de beste optie is.
  Heeft een verleden bij PEC.
  Is beschikbaar en heeft bij AZ en Willem 2 laten zien een topcoach te zijn.

  CO ADRIAANSE!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 18. Jammer dat er hier een paar lieden zijn, die de Gunst de hand boven het hoofd houden zonder een bepaalde reden. Er was namelijk één assistent René Hake die in de periode 2012-2015 PEC Zwolle mede heeft geholpen aan het succes door technisch, tactisch en inzichtelijkheid in het spel. Helaas is hij als een dief in de nacht er vandoor gegaan naar FC Twente. En kijk nu eens waar een club als Twente staat onder zijn leiding. Nadat de Gunst is aangesteld als assistent trainer is het alleen maar bergafwaarts gegaan met PEC Zwolle.  ⚠️ Meld

 19. Kritiek op De Gunst of Jans is volgens sommigen hier niet gewenst. Terwijl het de verdienste van Langeler is geweest waarvan Jans in zijn eerste jaren geprofiteerd heeft. Zelf heeft hij exact nul spelers naar een hoger niveau gebracht.


  ⚠️ Meld

 20. Ik denk dat Adriaanse de beste optie is.
  Heeft een verleden bij PEC.
  Is beschikbaar en heeft bij AZ en Willem 2 laten zien een topcoach te zijn.

  CO ADRIAANSE!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 21. Geen Adriaanse. Is geen topcoach maar een subtopcoach die slaapverwekkend systeemvoetbal speelt met volgzame jaknikkers om zich heen. Heeft het leuk gedaan bij AZ en Willem 2; maar welke successen heeft hij daarna behaald???Als je PEC wat uitstraling en identiteit wil geven is Co ongeschikt.


  ⚠️ Meld

 22. Adriaanse ambieert al jarenlang niet meer om hoofdtrainer te worden. Jammer dat Ron Jans vertrekt, mij lijkt Lodeweges een logische opvolger.  ⚠️ Meld

 23. @steven, hoezo kijk ik alleen maar naar karakters..?
  Omdat ik een vrouw ben..misschien heb ik wel meer verstand van voetbal dan jij!
  Jij hebt ook alleen maar grote praatjes en weet alles zo goed. Misschien zou je eens moeten solliciteren bij PEC.


  ⚠️ Meld

 24. @annetjuh

  Jouw niet onderbouwende reactie m.b.t. tot de Gunst geeft aan, dat jij niet veel verstand van voetbal hebt als vrouw zijnde.


  ⚠️ Meld

 25. Bericht door Steven, op 5 januari 2017 13:45

  @annetjuh
  Jouw niet onderbouwende reactie m.b.t. tot de Gunst geeft aan, dat jij niet veel verstand van voetbal hebt als vrouw zijnde.

  Dit geeft aan dat je thuis niets te vertellen hebt. En hier even bijdehand wil doen tegen een Dame.;D


  ⚠️ Meld

 26. Gerard Nijkamp, juni 2015: “We hebben het beleid dat we eigen mensen kansen willen geven. In dit geval (GP als 1e assistent) hebben we niet eens overwogen om buiten de club naar een opvolger te zoeken”.
  Appie zou kandidaat kunnen zijn, maar heeft het papiertje niet. Jaap Stam zou geweldig zijn, maar het lijkt duidelijk dat hij op een hoger niveau gaat trainen. Al heeft hij nogal wat dierbaars in “mooi Zwolle”.

  Gert-Peter heeft zeker een interessante en aanstekelijke visie en een duidelijke eigen mening. Ook luistert hij goed naar zijn gesprekspartner.
  Dat had hij al die keren dat ik hem als bijna-buurman sprak.
  Van een vriend gehoord dat hij het ook bezield kan overbrengen op een groep.
  De coach, ook bedeeld met voetbalgogme en e.e.a. gewend, was onder de indruk.
  Super-lullig hoe hij soms geframed wordt.

  En Ron? Onder zijn leiding speelde PEC Zwolle het beste en het op één na beste eredivisieseizoen in de clubhistorie: 2014/2015 (53 punten) en 2015/2016 (48 punten).
  Jans won 35 procent van zijn 119 eredivisieduels, het hoogste winstpercentage ooit van een PEC Zwolle-trainer.
  De peoplemanager bleef het langst ongeslagen bij PEC. Hij won (met 5-1) van Ajax in de KNVB-bekerfinale. Ook won hij de JC-schaal, etc. Speelde later nog een KNVB-bekerfinale.
  Ook in Ron te prijzen is het feit dat hij Bas van Wijnen meenam op trainingskamp… Jammer dat hij Steijn van Ark (eveneens van WVF) thuisliet.
  Geen voor de hand liggende mogelijkheden?
  Edgar Davids die momenteel stage loopt bij Telstar.
  Zie ook 4 januari 2017 16:46.
  Jan Poortvliet, net terug uit China nu er daar skeepies dollars verdiend worden.
  Arveladze
  Arie Haan…enz. enz. keuze zat
  De aanvoerders in de eredivisie verkiezen overigens PEC’s “grasmat” unaniem tot slechtste van NL.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.