Kersverse Hedon marketeer voor IJzeren Eierbal

Zwolle – Hedon medewerker Thomas Siemonsma is genomineerd voor een IJzeren Eierbal. Deze nieuwe prijs voor jonge, startende professionals in de livemuziek sector wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de avond van de IJzeren Podiumdieren op Eurosonic Noorderslag. De prijs is in het leven geroepen door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in samenwerking met 3voor12. De IJzeren Eierbal wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De genomineerden zijn niet ouder dan 27 jaar, gedreven talenten, die een positieve bijdrage leveren aan de live-sector. Ze worden door collega’s als veelbelovend gezien voor de toekomst. De genomineerden hebben het vak in zijn/haar vingers en gaan het ver schoppen in de pop live sector. Volgens de VNPF zijn deze collega’s van onschatbare waarden.

Thomas Siemonsma, 24 jaar, kwam anderhalf jaar geleden bij Hedon binnen voor een stage op de marketingafdeling. In no-time was wel duidelijk dat dit een jongen was die er vol voor ging. Niet alleen de reguliere werkzaamheden op de afdelingen werden glansrijk door hem opgepikt, maar Thomas deed daarnaast veel meer. Binnen mum van tijd had de halve organisatie door dat Thomas ertoe deed. Host nodig om de gillende meiden rondom B-Brave in toom te houden? Vraag Thomas. Label opzetten ter ondersteuning / promo hiphopshows? Vraag Thomas. Snapchat kanaal opzetten? Geen probleem. Publieksonderzoek? Doet ie even!

De laatste dag van zijn stage was een vrijdag, maar de maandag erop stapte hij rustig weer naar binnen om aan de slag te gaan ter vervanging van een zwangerschapsverlof op een andere afdeling. En passant werd hij gevraagd als pr coördinator voor de Bruisweken (studentenintroductiedagen in Zwolle) en tussendoor wist hij de ene na de andere goed ontvangen promotievideo af te leveren. Toen de kans zich aandiende om hem een baan aan te bieden was de keuze dan ook niet zo moeilijk. Sinds 1 januari is hij officieel in dienst van Hedon en te vinden op de marketingafdeling van het Zwolse poppodium.

De andere genomineerden zijn Anniek Kamerink (GRAP Amsterdam Popmusic) en Jochem Winterwerp (Friendly Fire). Aan de hand van de ingestuurde motivatie wordt een winnaar gekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt door Giel Beelen tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren, tijdens Eurosonic Noorderslag op zaterdag 14 januari 2017. De naam van de IJzeren Eierbal is een knipoog naar de typisch Groningse automatieksnack.

De uitreiking van de IJzeren Eierbal en de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF. Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

Artikel delen:

Reageer