Code Oranje ivm ijzel en gladheid

Zwolle – Het KNMI kondigt code Oranje af ivm ijzel in de komende nacht. Tevens blijft de kans op gladheid ook zaterdag overdag aanwezig. De winterse neerslag begint later vanavond in het westen van het land als sneeuw. Deze sneeuw gaat na een aantal uur over in onderkoelde regen of motregen, met ijzel tot gevolg. Het neerslaggebied trekt langzaam oostwaarts.

Zaterdag overdag valt er nog geruime tijd winterse neerslag in de vorm van lichte ijzel, in het zuidoosten aanvankelijk nog als sneeuw. De temperatuur loopt van het westen uit langzaam op waarmee de gladheid vanaf het einde van de ochtend geleidelijk verdwijnt. In het oosten en zuidoosten kan de gladheid echter tot in de avond aanhouden.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Vanochtend op weg naar het werk was het niet glad. Ook in Utrecht niets van enige gladheid te bespeuren. Gelukkig ben ik volgende week de hele week vrij. Het eind van het jaar zijn altijd hectisch maar gelukkig zijn de tropenweken bij ons op kantoor nu voorbij. Volgend week een weekje rustig aan doen. Goed weekend allemaal.


    ⚠️ Meld

  2. Denk dat dat wel meevalt. Bovendien kunnen we dat eenvoudig reguleren. Maar als ik lees dat er nu alleen al in ons land 200 ongevallen zijn geweest door sneeuw, zou een warmer klimaat een stuk beter en veiliger zijn.


    ⚠️ Meld

Reageer