Zwols kaarsenproject voor SOS-kinderdorpen

SOS-Kinderdorpen, werkgroep Zwolle, Stichting Milieuraad Zwolle en kaarsenrecycling Het Tweede Lichtje uit De Pol vragen aandacht voor hun kaarsenproject. De organisatie vraagt Zwollenaren oude en kapotte kaarsen te verzamelen, en dit te bewaren en te deponeren in één van de bakken van het kaarsenproject. “Misschien valt er niet alleen thuis wat in te zamelen, maar ook op het werk, school of bij familie. Wij kunnen helaas niks met theelichtjes en kaarsrestanten in een pot/blik.”

Op diverse plaatsen in de stad staan sinds kort grijze bakken met onze logo’s: Bijvoorbeeld bij de Milieuraad in de Kruidwisch in de Nooterhof (Goertjesweg 5),  bij Stichting Kringloop- vestiging Zwolle-Zuid,  bij Haiko Natuurvoeding, Cultuurhuis Stadshagen, en bij een groot aantal kerken en wijk- en buurtcentra. Een complete lijst is te vinden op www.milieuraadzwolle.nl. In de grijze bakken kunnen mensen en instellingen kaarsrestanten kwijt. De organisatie haalt deze restanten op en brengen ze naar “Het Tweede Lichtje”, waar er nieuwe kaarsen van worden gemaakt. Met “Het Tweede Lichtje” is afgesproken dat het project voor elke ingeleverde kilo kaarsrestanten een vast bedrag ontvangt, dat geheel ten goede komt aan SOS-Kinderdorpen.

Wat is het doel van het kaarsenproject?

Het doel van het kaarsenproject is tweeledig: een bijdrage leveren aan een goed milieu en geld inzamelen voor SOS-Kinderdorpen.

Hoe lang gaat het project lopen?

Het kaarsenproject loopt in ieder geval tot en met februari 2008, maar zal bij goede resultaten zeker worden verlengd.

We roepen Zwollenaren op mee te doen zodat dit project een groot succes wordt.

Mensen die meer informatie willen kunnen bellen naar 038-4982618 of mailen naar kruidwisch@milieuraadzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer