Wijziging programmering RTV ZOo tv

Zwolle – RTV ZOo, de lokale omroep voor Zwolle, past per 14 januari 2017 de tv-programmering aan. Niet alleen komen er programma’s bij, ook wordt de weekprogrammering helderder. Belangrijke toevoeging aan onze programmering zijn twee journaals, één met ‘gewone’ actualiteiten en één met sportactualiteiten. Hieronder staan alle veranderingen op een rijtje.

Nieuws en Sport
Voortaan wordt er vijf keer per dag een journaal uitgezonden met korte actualiteiten. Dat journaal is te bekijken na het (inter)nationale nieuws om 08.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur, 20.00 uur en 22.00 uur. Elke zaterdag en zondag komen daar nog twee onderwerpen bij, die uitgebreider behandeld worden.

Op enkele dagen in de week komt er ook een sportjournaal achteraan. Vlak voor het weekeinde zal de nadruk op voorbeschouwingen liggen, na het weekeinde wordt teruggeblikt. Daarin zijn ook uitzendingen van PEC Zwolle TV te bekijken. We zijn nog bezig met de voorbereidingen voor een nieuw cultuurprogramma. Naar verwachting start dat in maart of april.

Oud Goud
Oud Goud was een televisieprogramma dat al langere tijd op het televisiekanaal van RTV ZOo te zien was. Het programma was oorspronkelijk bedoeld voor de 55+ers van Zwolle. In de loop van de tijd beantwoordden de onderwerpen niet meer aan deze doelgroep. Daarom hebben wij besloten de verschillende onderwerpen voortaan apart uit te zenden.

Voorheen was er op het eerste weekend van de maand een uitzending van Oud Goud waarin diverse onderwerpen aan de orde kwamen. In de nieuwe programmering zenden wij elk weekend na de journaals van 16.00, 20.00 en 22.00 uur een van de volgende programma’s uit:
• Oud Goud blijft voor 55+ers.
• In O ZOo Zwols typisch Zwolse aangelegenheden.
• Podium over entertainment.
• Mens voor de Lens met bijzondere Zwollenaren in beeld.
• Zorg en ZOo gaat speciaal over de Zorg.
• SpoRtlights over Zwolse de sportverenigingen.

Studio Sassenpoort
De hiervoor genoemde programma’s worden gevolgd door een aflevering van Studio sassenpoort. Al enkele weken zenden wij dat programma op zaterdag en zondag. In dit praatprogramma vanuit de Sassenpoort praat Gerard Waanders met iemand die in of rond de politiek actief is. In komende afleveringen zijn o.a. te zien oud wethouder van Zwolle Gerard van Dooremolen, de burgemeesters van Hattem, Kampen en Ommen en Alida Renkema, wethouder van Oldenzaal en oud-raadslid van Zwolle voor het CDA.

Muziek en documentaires
Na de hiervoor genoemde programma’s is er in het weekeinde ruimte voor muziekprogramma’s en documentaires. Zo zenden we regelmatig opnames uit van de liveoptredens van bands bij Bluesworld, het succesvolle radioprogramma van RTV ZOo. Ook krijgen we regelmatig programma’s aangeboden om uit te zenden. Die kunnen in dit blok een plek krijgen. Zo staat er op korte termijn een driedelige serie van Peter Hut gepland over de pogingen van Zwollenaar Henk van Hoorn om met een schaalmodel van een oud vliegtuig over de Alpen te vliegen. Ook hebben we wat programma’s klaarliggen over enkele activiteiten in Assendorp. Niet-plaatsgebonden programma’s van onze collega-omroepen in de regio kunnen daarnaast hier worden uitgezonden.

Rondje Zwolle
Een succesvol onderdeel van ons programma was en blijft Rondje Zwolle. Wel gaat er voor dit programma wat veranderen. Voortaan fietst Roel van Olst niet meer drie uur per dag, maar slechts één uur per dag door Zwolle. Elke dag vanaf tien uur kan iedereen meefietsen en bekende en onbekende stukjes van Zwolle zien. Regelmatig zullen er ook losse fietstochtjes te zien zijn.

Oranje Top 30 en Euregiotap
Uiteraard blijven ook de Oranje Top 30 en de Euregiotap onderdeel uitmaken van de programmering. Beide programma´s bevatten een flinke hoeveelheid Nederlandstalige muziek. De Oranje Top 30 is te zien op zaterdagochtend en woensdagochtend om 11.00 uur. De Euregiotap wordt elke zondag en donderdag om 11.00 uur uitgezonden.

Regio-blok
Zwolle is de centrumgemeente van een grote regio. Het is daarom goed ook over de eigen grenzen heen te kijken. Dat doen we dan ook in het regio-blok, dat we vullen met programma’s van onze collega-omroepen uit o.a. Kampen, Hattem en Raalte. Dit regioblok staat gepland op zaterdag en zondag om 14.00 uur.

Vrijwilligers en films
Al de hierboven genoemde programma’s worden gemaakt met vrijwilligers. Daarvan zijn er natuurlijk nooit genoeg. Wilt u een bijdrage leveren aan onze programmering als cameraman/vrouw, presentator, redactiemedewerker, verslaggever, editor of iets dergelijks, neem contact met ons op via tv@rtvzoo.nl. Heeft u thuis films liggen die u wel op RTV ZOo zou willen uitzenden, neem ook dan contact op met tv@rtvzoo.nl. Wij praten graag met u over de mogelijkheden.

Over RTV ZOo
RTV ZOo is de lokale omroep van en voor Zwolle. Het zendt uit op radio en tv en heeft een website, facebook-pagina, een twitter-account en een app. De studio en de redactieruimte van RTV ZOo zijn gevestigd in een gebouw van Landstede aan het Dokterspad 2. Alle activiteiten van RTV ZOo worden op vrijwillige basis gedaan. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.rtvzoo.nl.
  
RTV ZOo is te ontvangen op:
Radio: Ether 105 FM, Ziggo analoog 104.1 FM, Ziggo digitaal kanaal 784, KPN interactief kanaal 366
Televisie: Ziggo analoog 189.250 (kanaal 7), Ziggo digitaal kanaal 44, KPN interactief kanaal 616, Vodafone Thuis kanaal 783

Artikel delen:

Reageer