Spelletjesfanaten massaal naar beurs in Zwolle

In Zwolle is vrijdag de grootste spellenbeurs van Nederland begonnen. Op het Spellenspektakel komen volgens de organisatie duizenden mensen af. Ze kunnen allerlei spelletjes doen op de beurs, om ze uit te proberen. En ze kunnen ook spelletjes kopen. Het is de eerste keer dat het Spellenspektakel in Zwolle plaatsvindt.

Erg populair zijn de nieuwe spellen die electrisch zijn. Bijvoorbeeld Levensweg. Bij dat spel moest je vroeger betalen met nepgeld. Nu zit er een apparaatje bij en kun je met een betaalpasje betalen. Ook zijn er steeds meer spelletjes waar een DVD bij zit. Het Spellenspektakel is dit hele weekend in Zwolle. Tijdens de beurs wordt ook de Nederlandse Spellenprijs uitgereikt. Het spel De Vorsten van Florence is dit jaar als beste gekozen. Sommige spelletjesfanaten gingen met handen vol spelen huiswaarts.


Zal ik er nog één bij kopen… ??


Levensweg Digitaal

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Met 10.000 bezoekers heeft het Spellenspektakel evenveel fans van spellen getrokken als vorig jaar. De grootste beurs voor bordspellen in Nederland had dit jaar voor het eerst plaats in Zwolle.

    De organisatie had voor de beurs, die vrijdag begon en zondag eindigde, tussen de 12.000 en 15.000 bezoekers verwacht. ,,De opkomst valt iets tegen, maar we verwachten de komende jaren een groeiend aantal bezoekers”, meldde een woordvoerder zondag. Volgens hem moeten veel spelfanaten nog wennen nu het evenement niet net als de afgelopen vijftien jaar in Eindhoven plaats had.
    De woordvoerder verwacht dat de beurs ook volgend jaar weer in de IJsselhallen in Zwolle wordt gehouden.

Reageer