“ZZuit, uit in Zwolle-Zuid” ontvangt bijdrage

Zwolle – "ZZuit, uit in Zwolle Zuid!" kan na 5 jaar experimenteren met ups en downs een volgende stap zetten in de ontwikkeling van een extra cultureel podium in Zwolle.

Het RABO stimuleringsfonds heeft een bijdrage toegezegd om de inrichting van de zaal te verbeteren. Met investeringen in een ophangsysteem, licht en decor verwacht ZZuit een extra podium in Zwolle-Zuid zeker te stellen voor de toekomst! Dit hebben we nodig om een cultureel podium in Zwolle-Zuid toekomstbestendig te maken", zegt Joris Vermaesen, penningmeester van de vrijwillige werkgroep ZZuit. Na 5 jaar experimenteren en 20 voorstellingen per jaar is een kern van ongeveer 100 man publiek ontstaan. Met meer publiek en plaatselijke sponsoren willen we over 2 jaar financieel op eigen benen kunnen staan.

Afgelopen jaar is SIO aan de Thorbeckelaan 2 een paar keer uitverkocht geweest met optredens van de Twentse cabaretiers Thijs Kemperink en Nathalie Baartman. Ook was de jeugdvoorstelling De Dwerg in de herfstvakantie en het comedy café een groot succes!

Ondertussen is de marketing gestart voor het voorjaar 2017. De eerste voorstelling op vrijdag 20 januari is een optreden Het Consort; een Zwols mandoline orkest van Europese allure. De spelers van de unieke verzameling oude instrumenten brengen u klassieke én moderne nummers ten gehore!
  
Ook staat de Zwolse Scott en Young (10 februari) en de Irish Folk Music van de Beggar’s Clan (12 mei) op het programma. Naast muziek is de kindervoorstelling "Wies niest" in de voorjaarsvakantie (woensdag 22 februari) en is er op vrijdag 31 maart een lezing over geheugen en bedrog van de Groningse hoogleraar Psychologie geheugen Douwe Draaisma. Tenslotte is er weer volop ruimte voor lokaal talent met optredens van de muziekvereniging Kunst na Arbeid (10 maart), de Meander Bigband (7 april) en toneelvereniging Stadshagen op de Planken (21 april).

ZZuit verwacht met de bijdrage uit het RABO stimuleringsfonds nog meer mensen te verwelkomen. Op de site www.zzuit.nl staat het complete programma. Reserveringen zijn gewenst via infoo@zzuit.nl maar niet nodig zolang de zaal niet is uitverkocht.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer