Eerste rechtstreekse uitzending Radio 11

Zwolle – Zondagmiddag vond de eerste rechtstreekse uitzending plaats van het radio-programma ‘Radio 11’ van de zwolse omroep RTV-Zoo. De presentatie is wekelijks in handen van Henri Zigterman, Martijn Melenhorst en Arie Mekkring. Het doel van dit programma is om de luisteraar te informeren met nieuws en achtergrondenverhalen aangaande het zwolse carnaval.

img_4329.jpg

Naast de ongetwijfeld vele mooie verhalen zal ook met een kritische blik de vele aspecten van dit feest belicht worden. Het doel hiervan is veel vooroordelen weg te nemen en het carnaval op een positieve manier uit de dragen. Voorzitter a.i. Paul Schulte van de carnavalsvereniging de Oelewappers vertelde hoe de vereniging er in slaagde een nieuw onderkomen te vinden na de trieste sluiting van café-restaurant de Vrolijkheid. Met trots kon hij melden dat De Weijenbelt vanaf nu het nieuwe onderkomen van zijn vereniging is.

Dat zal wel weer even wennen zijn wat echter ook geldt voor de gewezen Stadsprins Kinne I, oftewel Sander Dol. Hij vertelde over zijn ervaringen en emoties als Stadsprins van Sassendonk. Als één van de hoogtepunten noemde hij de indrukwekkende aankomst op het station in Sassendonk. Eén tip gaf hij zijn opvolger Prins Sebas I alvast mee: blijf jezelf en durf nee te zeggen! Overigens was zijn opvolger Prins Sebas I zelf aanwezig met zijn adjudanten om samen met Lotte Reuvekamp te praten over het komende Seniorencarnaval in de Nieuwe Bierton. Dit familiefeest is in de loop der jaren onomstotelijk dé opstap geworden voor het carnaval, een week later. Zij beloven in ieder geval weer een gevarieerde avond te bieden met een geweldige after-party. De kaarten zijn ondermeer op deze avond (zaterdag 4 februari a.s.) verkrijgbaar aan de zaal. Hans Platje vertelde met veel enthousiasme over het succes van Sassendonk TV. Vanwege het succes heeft hij een speciale fandag georganiseerd welke plaatsvindt tijdens- en na het Kappelenfestival in de Bierton. Ook kan men vanaf nu lid worden van de fanclub onder noemer: een Vriendje voor een Tientje! Het Kappellenfestival zal voor de 22e keer georganiseerd worden. ‘Een carnavalesk jubileum (22 jaar!) wat weer een spektakelstuk beloofd te worden’, aldus Ronald van Gennip namens de Tonnezotters.
Al met al was deze eerst editie zeer geslaagd. In de weken voorafgaand aan het carnaval is iedereen dan ook van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Al was het alleen maar om in de juiste stemming te komen en om elkaar weer even bij te praten, aldus Arie Mekkring. Voor suggesties en/of tips kan men altijd mailen via het volgende adres: radio11@rtv.zoo.nl.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Op zich niets nieuws aan dit programma, bij de voorloper van Rtv.zoo, de OZO was er ook een programma in de carnavalstijd en dat werd goed beluisterd.
  Wel leuk dat het weer terug is.


  Maak melding

 2. Bericht door bernard, op 9 januari 2017 0:17
  Hoe anders? Zwolle heeft (nog) geen eigen televisiestation.

  Bericht door Steven, op 9 januari 2017 9:52
  @bernard

  Het wordt nodig tijd dat er eentje komt.

  Aan dat RTV Twenthe erger ik me ook mateloos
  DAt nieuws blijft maar gaan over dat stukje Overijssel terwijl Overijssel groter is.


  Maak melding

Reageer