Symposium Grafisch & Food in Ontwerpfabriek

Zwolle – Voedsel en de voedingsindustrie staan de laatste jaren volop in de belangstelling – is ons eten wel gezond, zijn superfoods echt zo ‘super’ en moeten we nou wel of geen vlees eten? Maar wat we ook eten of drinken – het oog wil ook wat. Het symposium Grafisch & Food op donderdag 26 januari laat zien hoe belangrijk grafische vormgeving is voor voeding en drank. Deelnemers gaan genieten van de wereld van kookboeken, bier, food styling, culinaire glossy’s, biologische huisstijlen en snoepverpakkingen.

De zes sprekers op het symposium laten in zeer gevarieerde presentaties zien welke bijdrage zij leveren aan het lekker en mooi maken van voedsel en drank. Ook wil organisator Stichting PRINT aan ontwerpers, studenten en mensen die geïnteresseerd zijn in eten en drinken een platform bieden om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te laten wisselen. De sprekers op het symposium: Ontwerp zonder Suiker en Onefold gingen een uitdaging van studenten van de universiteit van Amsterdam aan om binnen drie dagen een verpakking voor snoepgoed te ontwerpen – Studio Beige ontwierp de huisstijl voor biologische winkelketen Gimsel – Tijs Koelemeijer is ontwerper van kookboeken – Fermin Albert startte het culinaire tijdschrift Sabor waarin geen recept te vinden is en een bijzondere rol is weggelegd voor illustratoren – Studio de Ronners won prijzen voor de bijzondere huisstijl voor bierbrouwerij Maallust – Internoconcucina houdt zich bezig met foodstyling en content production.

‘Grafisch & Food’ vindt plaats op donderdag 26 januari 2017 in De Ontwerpfabriek van Cibap – vakschool voor verbeelding, Nijverheidstraat 11 in Zwolle. De kaartverkoop loopt via de website van Stichting Print, www.stichtingprint.nl.

Stichting PRINT heeft een bijzondere samenwerkingspartner gevonden in De Ontwerpfabriek van Cibap in Zwolle. In een labachtige omgeving ontmoeten studenten, creatieve industrie en opdrachtgevers elkaar om bijzondere samenwerkingen aan te gaan. Naast symposia zullen Stichting PRINT en De Ontwerpfabriek ook andere projecten organiseren waarin ontwerpers, studenten en publiek elkaar kunnen ontmoeten.

Meer informatie over Stichting PRINT en de projecten die de stichting organiseert is te vinden op www.stichtingprint.nl. Informatie over De Ontwerpfabriek is te vinden op www.cibap.nl

Artikel delen:

Reageer