Vier Lefprijzen voor cliënten Frion

Zwolle – Op 9 januari 2017 reikte een jury Frion Lefprijzen uit met een totale waarde van € 4.000. Cliënten en/of verwanten en vrijwilligers van acht locaties waren genomineerd. Vier locaties gingen er met een Lefprijs vandoor. De gelukkige winnaars zijn cliënten van de locaties: Kunst-Lijn 3, Commissarislaan 35-1 t/m 7, Theatergroep Musica van de Schumanlaan / Nicolaihof en van de locatie Staatsmanlaan.

Cliënten van Kunst-Lijn 3 wonnen €1.500 voor het uitgeven van een gedichtenbundel voor mensen van Frion en daarbuiten. De bundel zal te koop zijn in de boekhandel. Clienten van Theatergroep Musica wonnen € 500. Zij treden nu vaak bij Frion op. Maar willen graag hun vleugels uitslaan en ook ergens anders optreden. Een cliënt van locatie Staatsmanlaan kreeg € 500 voor een naaimachine. Zij wil graag anderen helpen met het herstellen of maken van bijvoorbeeld kleding en gordijnen. Een vrijwilliger van de IJsselbolder kreeg €1.500 voor een tovertafel. Dit is bestemd voor cliënten van de locaties Commissarislaan 35 – 1 t/m 7. Een tovertafel is een spel dat uitdaagt, prikkelt en stimuleert om samen te spelen. Het is geschikt als zelfstandige activiteit én als gezellige en actieve groepservaring. 

Frion heeft een aantal criteria opgesteld om in aanmerking te komen voor de Lefprijs. Zo moet een idee nieuw zijn en anders dan anders. De aanvraag moet gedaan zijn door cliënten, verwanten of vrijwilligers en zij moeten zelf al iets hebben gedaan om hun idee tot uitvoer te brengen. Daarnaast moeten meerdere cliënten er iets aan hebben en is het belangrijk dat het idee aansluit bij de missie van Frion: je eigen leven leven, samen met Frion mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk.

De jury bestaat uit cliënten en andere deskundigen: Thierry Weulink en Rudolf Rosingh (Centrale Cliëntenraad), Marga Reuver (Centrale Verwantenraad), Gusta van der Zanden (Deltion) en Ad Akkerman (ouder en Raad van Toezicht). Zij ontvingen vijftien inzendingen. Acht daarvan voldeden aan de criteria en werden genomineerd. Vier deelnemers gingen met een prijs naar huis

Artikel delen: