Dan neem je toch gewoon een hond? 

Zwolle – Drie samenwerkende bedrijven halen het theatergezelschap "De kunst van het rouwen" naar Zwolle. Freda Gaasbeek – uitvaartverzorging, Else Hultink-afscheidsfotograaf en Henriette Doosje – rouwdeskundige werken alle drie met mensen die te maken krijgen met het verlies van een familielid of vriend. Met dit theater stuk leveren ze een aanvulling op hun al bestaande diensten. Als er sprake is van verlies van een dierbare moet je ook weer verder met je leven. Maar hoe doe je dat dan? Verder gaan zonder degene die je zo mist te vergeten? En hoe kun je iemand in rouw helpen en ondersteunen? 

Dit theaterstuk met een lach en een traan geeft zicht op rouw, op de verschillen in rouw en is een mooie manier om in gesprek te komen over wat helpend kan zijn in een rouwproces. Het is een goede aanleiding om eens kritisch te kijken hoe je zelf reageert. Na het theaterstuk wordt de gelegenheid geboden om onder begeleiding na te praten en in gesprek te gaan over rouw en rouwverwerking. 

Aan de hand van twee verhalen vertellen de spelers het verhaal van het verlies van hun geliefde en wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Daarnaast is er het derde verhaal, dat van ‘de omgeving’, die in het begin luistert, troost en ondersteunt en het wellicht wil oplossen. Maar zelf ook wordt geraakt in eigen (on)vermogen om te gaan met de dood. Dat de dood plotseling kan verschijnen en dat je verdriet niet kunt oplossen. Tja ach, dan neem je toch gewoon een hond? 

U kunt de kaarten bestellen door een mail te sturen naar rouwzwolle@gmail.com .
Wanneer: 30 maart 2017, aanvang 20.00 uur
Waar: Multifunctioneel centrum De Bolder, Dobbe 29 te Zwolle
Kosten: €15,00 per kaart

Voor meer informatie kunt u bellen met Else Hultink tel.nr. 06-27586202

Deze avond wordt georganiseerd door Henriette Doosje van Buro Nazorg, Uitvaartbegeleider Freda Gaasbeek en Afscheidsfotograaf Else Hultink.

Artikel delen:

Reageer