Fietsverbinding tussen Westenholte en Stadshagen

De nieuwe fietstunnel tussen Westenholte en Stadshagen is feestelijk in gebruik genomen op vrijdagmiddag 23 november. Wethouder Janco Cnossen deed dit door het onthullen van de tunnelteksten. Op de Rozentunnel staan dichtregels van voormalig stadsdichter Paul Gellings: ‘Terug is dubbel weg’ en ‘Echo op doorreis’.

In zijn toespraak benadrukte wethouder Janco Cnossen de verbindende functie die de tunnel heeft. Door de fietstunnel kunnen de bewoners van Westenholte en Stadshagen makkelijk elkaars winkelcentra en andere voorzieningen bereiken. In het ontwerp van de tunnel is veel aandacht geschonken aan de uitstraling. Door het open en kleurige karakter en goede verlichting moet de fietstunnel als veilig en prettig worden ervaren. De wanden van de Rozentunnel zijn daarom voorzien van mooi gekleurde tegels waar graffiti niet op hecht. Teksten op de randbalken geven de mensen iets aardigs om over na te denken.


“De ondernemers uit Westenholte verwelkomen
Stadshagen”

Poëzie

Op de Rozentunnel staan de dichtregels ‘Echo op doorreis’ en ‘Terug is dubbel weg’.

De dichtregels zijn van de hand van voormalig stadsdichter Paul Gellings die bij de opening een gedicht voordroeg. De uitvoering van de dichtregels op de tunnel is gemaakt door de jonge Zwolse kunstenaar Edo van Doorne. Overigens zijn op de twee andere nieuwe tunnels in het gebied ook dichtregels aangebracht. Op de Havezathetunnel ‘Uitzicht op diepgang’ en ‘Inzicht is thuis’ en op de tunnel naar ‘s-Heerenbroek ‘Streling door luchtstroom’ en ‘Tocht door woord verzacht’.

Feest

Ter ere van de opening was er een heus fietsfeest georganiseerd voor de bewoners van Westenholte en Stadshagen. Op een éénwielerfiets, een fietslooping maken, het gekke fietsencircuit rijden, het was allemaal mogelijk. Daarnaast waren de activiteiten voor kinderen erg in trek, zoals schminken en een ballonnenclown. Een fietsfanfare luisterde de feestelijkheden op. Tenslotte waren er twee gelukkigen die de fietsversierwedstrijd voor kinderen wonnen en daarmee een prachtige kinderfiets, aangeboden door fietsenhandel Schutte, mee naar huis mochten nemen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik ben afgelopen week al een keer door de tunnel gereden. In het verleden las ik dat het 3 tunnels na elkaar betrof. Toen ik dat las stelde ik me een enorm lange tunnel voor (bestaande uit 3 tunnels) maar dat valt enorm mee.

  Deze tunnel is denk ik een enorme aanwinst voor Westenholte. De route naar Stadshagen is al snel een halve kilometer korter.

 2. Ik woon dwars op de Rozenweg, dus in plaats van ruim een kwartier fietsen naar het winkelcentrum Stadshagen, ben ik er nu binnen 5 minuten. Ideaal!

  Trouwens: het derde tunneldeel is volgens mij tijdelijk. Dat is namelijk het deel onder de noodweg door. Deze is ook opgebouwd uit een paar delen die volgens mij zo weer weggetakeld kunnen worden.

 3. denk het ook wilbert.

  Maar tussen de 2 tunnels waar die tenten stonden komt in de toekomst een stationnetje. Bij de intercity zwolle-kampen ;D Dus ga er vanuit dat er geen tram ofzo komt maar een trein.

  Dit hoorde ik in de bus tijdens een rondrit langs de infrastructuur. 😉

  Damn wilbert dan woon je erg dicht bij mij 8) Ik woon aan de anjerweg en ben dus ook ERG snel bij mijn ouders in stadshagen 🙂

 4. Die andere tunnels bij de Tippe (vlakbij ‘s-Heerenbroek) hebben ook van die vage teksten, wat dacht je van “Streling door luchtstroom”. 😛

 5. Ik vind de tekst “terug is dubbel weg” wel leuk, de rest snap ik niet 😉
  Mooie verbinding zeg zo! Inderdaad een stuk korter, afhankelijk van waar je moet zijn en waar je vandaan komt natuurlijk.

 6. Deze teksten zijn er:

  Rozentunnel: Echo op doorreis en terug is dubbel weg

  Tunnel Havezatheallee: uitzicht op diepgang en inzicht is thuis

  Tunnel Hasselterweg: tocht door woord verzacht en Streling door luchtstroom.

  Nee ben niet zo slim ;D Heb het boekje gepakt wat ik heb gekregen daar. ;D

 7. @Rob: Da’s inderdaad vlakbij. Ik woon in de Papaverweg.

  Ik zag dat jij de foto’s van de Sint in Westenholte gemaakt had. Stond jij gister ook op het kruispunt Westenholterweg/Rozenweg te fotograferen? Ik dacht nog: dat zou maarzo voor de weblog kunnen zijn. 😉

 8. Voormekaar hoor! Bij deze feliciteer ik Gebr. Schutte….als je van Stadshagen komt zie je alleen een groot bord opdoemen “Schutte”: Slim! ;D

Reageer