JenaXL begint met afval scheiden

Zwolle – JenaXL start vanaf vandaag met afval scheiden. ROVA heeft de school voorzien van containers en haalt de grondstoffen op. Zo is een stap gezet naar een duurzamere school. Door een initatief van inmiddels oud-leerling Ilse van Dalfsen is de samenwerking met ROVA aangegaan. Ilse heeft voor haar profielwerkstuk samen met docenten van JenaXL eerst een plan gemaakt om afval op onze school te gaan scheiden. Zo kunnen waardevolle grondstoffen worden gerecycled. Daarna heeft ze contact gezocht met Petra Streng van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

jenaxl.jpg 

‘Het was makkelijk om de leerlingen en docenten mee te krijgen in dit plan. ‘, zegt Ilse. JenaXL staat bekend als maatschappelijk betrokken, waarin leerlingen uitgedaagd worden kansen te zien, te creëren en initiatief te nemen.
Op dinsdag 10 januari hebben Ilse van Dalfsen en Petra Streng de nieuwe bakken aan de leerlingen van JenaXL gepresenteerd. Ze werden vervolgens in gebruik genomen, nadat Philip van As virtueel in een video een lint doorknipte.

JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs die werkt volgens het Jenaplanconcept, in een sfeer waarin je je thuis voelt. De docenten stimuleren leerlingen zelfstandig en zelfbewust te worden. Leerlingen op JenaXL doen veel kennis op, maar ze leren ook hoe ze het beste kunnen studeren en hoe ze van en met elkaar kunnen leren.

Artikel delen:

Reageer