Eerste fase Hasselterweg om Stadshagen gereed

De eerste fase van de Hasselterweg is klaar. Wethouder Janco Cnossen (Verkeer & Vervoer) en gedeputeerde Job Klaasen (Mobiliteit) namen de weg van 3,3 kilometer in gebruik. Eerder dan verwacht, is de Hasselterweg gereed. Begin januari  2007 gingen de werkzaamheden van start. Als in het voorjaar de bomen (Abelen) langs de weg zijn geplant kan de weg uitgroeien tot een groene poort van Zwolle.

De openingshandeling vond plaats met een truck die door een lint reed. Wethouder Janco Cnossen is heel tevreden dat dit deel nu af is: ‘Deze weg is van groot belang voor de bewoners van Stadshagen omdat de ontsluiting van die wijk buitenom loopt. Daarnaast is de weg van belang voor het doorgaande verkeer van en naar de buurgemeenten Hasselt, IJsselmuiden en Genemuiden. Voor dat regionale verkeer is het ook van belang dat het volgende deel van deze weg er snel komt.’

Gevolgen voor het verkeer

De Hasselterweg heeft 2×2 rijstroken en zorgt voor een snelle verbinding voor verkeer van en naar Zwartewaterland en Stadshagen Noord. Met de opening van de nieuwe weg wordt de Noodweg overbodig. Deze weg is vanaf 23 november dan ook afgesloten.

Het verkeer van en naar Mastenbroek rijdt vanaf maandag 26 november via een andere route. Deze is op de ANWB-borden aangegeven.

Het verkeer komend vanuit ‘s-Heerenbroek met een bestemming in oud Westenholte, kan via de Hasselterweg of via de parallelweg rijden. De parallelweg is eind van het jaar gereed.

De Voorsterweg in Westenholte wordt door de nieuwe weg veel rustiger. Deze weg zal daarom in de eerste helft van 2008 worden heringericht als een 30 km zone.

Geluidschermen

Gelijktijdig met de aanleg van de Hasselterweg heeft de gemeente Zwolle geluidsschermen geplaatst langs het deel van de Hasselterweg dat langs de bebouwde kom van Westenholte ligt.

Fietstunnels

Het fietsverkeer tussen Westenholte en Stadshagen heeft nu een snelle verbinding via een nieuwe fietstunnel, de Rozentunnel. Er is ook een fietstunnel aangelegd tussen De Tippe, het toekomstige woon- en werkgebied dat ligt ingeklemd tussen Westenholte en Stadshagen, en de weg naar ´s-Heerenbroek. Deze fietstunnel is nog niet in gebruik.

Spoorviaduct

Een spoorviaduct op de plek waar de Hasselterweg de spoorlijn Zwolle / Kampen kruist, zorgt ervoor dat het verkeer geen oponthoud heeft door een spoorwegovergang.

Vervolg

Momenteel wordt de verbinding tussen de Hasselterweg en de A28 aangepakt. Deze Westenholterallee krijgt 2×2 rijstroken en wordt naar verwachting eind volgend jaar opgeleverd.

Daarna komt de tweede fase van de Hasselterweg richting Zwartewaterland in beeld. Deze weg is van groot belang voor het doorgaande verkeer richting de buurgemeente. De financiering van dit tweede deel van de Hasselterweg is momenteel nog niet rond.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooi, ik heb het net gereden vanuit mijn werk. Erg fijn ook dat die dagelijkse file voor de afslag Stadshagen er niet meer stond! Scheelt je toch snel 10 minuten.

  2. Trouwens;

    Het doorgaande verkeer van en naar de buurgemeenten Hasselt, IJsselmuiden en Genemuiden.

    Geen van bovengenoemde plaatsen is een gemeente. We hebben het hier over de gemeentes Zwartewaterland en Kampen.

Reageer