Eerste editie van het KennisEvent

Zwolle – Op donderdag 12 januari vond de eerste editie van het KennisEvent plaats op Landstede Rechterland. De innovatiedag met als thema ‘Boost your Future’ was een groot succes. Meer dan 500 studenten van Landstede MBO en Menso Alting kwamen naar deze dag, waar zij verschillende workshops over innovatieve onderwerpen konden volgen. Ook kwamen Martijn Aslander en Bas Haring langs om een lezing te geven.

dsc_0229.jpg 

Tijdens het KennisEvent konden de studenten kiezen uit een ruim aanbod van aantrekkelijke workshops, waaronder ‘Haal muziek uit een banaan!’ en ‘Programmeren met de MBot’. Gedurende de pauze konden de studenten demonstraties volgen over onder andere 3D printing en flight simulation. Verder gaf Martijn Aslander (stand-up filosoof) een lezing over het verbinden van mensen, informatie en ideeën. De dag werd afgesloten door Bas Haring (volksfilosoof en jurylid Proefkonijnen), die een interessant verhaal vertelde met als thema ‘filosofie begrijpbaar maken voor iedereen’.

dsc_0223.jpg  

 

Initiatief Studentenraad
In navolging van de innovatiedag voor docenten, besloot de studentenraad van Landstede een soortgelijk evenement te organiseren voor studenten van Landstede MBO en Menso Alting. De studentenraad koos voor het thema ‘Boost your Future’, aangezien dit een waarde is die alle bezoekers gemeen hebben. Het belangrijkste doel van deze innovatiedag was kennisdeling op een andere manier dan tijdens het normale lesprogramma.

 

Artikel delen:

Reageer