FC Zwolle wint, maar mist net periodetitel

|   Laatste wijziging

Maarliefst een kleine 900 km totaal moet de ploeg van trainer Jan Everse voor twee wedstrijden afreizen om de missie in het zuiden succesvol af te ronden, het eerste deel van deze missie werd vrijdagavond succesvol volbracht. In de wedstrijd van vrijdagavond tegen Fortuna Sittard won FC Zwolle vrij eenvoudig met 0-3 door doelpunten van Boerrigter, Reijnen en Jongsma, volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Mvv uit Maastricht te wachten.

FC Zwolle maakte voorafgaande de wedstrijd op papier nog wel kans op een periodetitel maar was afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. Mvv morste de punten in Helmond maar de ‘buurman’ maakte geen fouten waardoor de periodetitel aan de Zwollenaren voorbij ging. Aan Zwolse kant was daar men niet echt rouwig om, door het resultaat staat FC Zwolle op een derde plaats met slechts 3 punten achterstand op de koploper en is daarom nog volop in de race om de hoofdprijs.

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:

Fortuna Sittard: Christianen, Geenen, Grabovac, op den Kamp, Vanek, van Driel © (80. Cornelia), Guvenc, Simone, Derksen (80. van den Ouweland), Heinrichs en Jacobs (69. Bouhadan).

FC Zwolle: Boer, van de Sluijs, Botteghin, Moisander, van der Haar ©, Holla (89. Rotman), Kleizen, Reijnen, Tozé (76. van Polen), Jongsma en Bakker (56. Boerrigter).

Scoreverloop:
0-1 60.

Gele kaarten:
Vanek (Fortuna Sittard) en Botteghin (FC Zwolle)

Arbitrage:
Dhr. R. Liesveld (scheidsrechter), dhr. R. Geutjes en dhr. F. Jansen (ass. scheidsrechters) en dhr. G. Cox (4e official).

Toeschouwers:
2.283

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)