International School Zwolle officieel geopend

Zwolle – Donderdag 12 januari is International School Zwolle, de internationale leerroute van het Carolus Clusius College, officieel geopend. Tijdens de opening onthulden wethouder Jan Brink, Theo Bekker van het CvB van Landstede en CCC-leerlingen het gevelbord aan de locatie van de international school aan de Koningin Wilhelminastraat in Zwolle. Hiermee werd de start van International School Zwolle op feestelijke wijze gevierd.

img_8976.jpg

Met de start van de internationale leerroute, speelt het CCC in op de behoefte aan internationaal georiënteerd onderwijs in de regio Zwolle. Het CCC heeft dit schooljaar het onderwijs uitgebreid met de internationale leerroute International School Zwolle. In deze leerroute kiezen leerlingen voor tweetalig of Engelstalig onderwijs. Het onderwijs wordt aangeboden volgens het internationaal erkende onderwijsprogramma International Middle Years Curriculum. De internationale leerroute wordt op het CCC aangeboden in klas 1 t/m 3. Leerlingen volgen het onderwijs tweetalig of Engelstalig. Tweetalig onderwijs volgen leerlingen op internationaal gymnasium Orfeo en atheneum. Engelstalig onderwijs biedt de school komend schooljaar aan op de niveaus atheneum, havo en vmbo-tl.

‘Wij zijn als Carolus Clusius College trots dat we de mogelijkheid hebben gekregen om een international school te starten, waarmee we de regio kunnen voorzien van internationaal georiënteerd Engelstalig onderwijs. Met dit onderwijs creëren we een dynamische, internationale, maar vooral ook ondernemende leeromgeving, waarmee we leerlingen opleiden tot wereldburgers en hen voorbereiden op een internationale loopbaan’, aldus de school. De internationale leerroute is een richting waarvoor brugklasleerlingen binnen het huidige onderwijsaanbod van het CCC kunnen kiezen. Het blijft mogelijk om op de school regulier onderwijs te volgen op het atheneum, havo en vmbo-tl. In de bovenbouw stromen leerlingen door naar het reguliere onderwijsprogramma. Het CCC biedt deze leerlingen een internationaal schakelprogramma, zodat zij het internationale onderwijs kunnen vervolgen in het buitenland of op een andere internationale school. Kijk voor meer informatie over International School Zwolle van het CCC op www.internationalschoolzwolle.nl of kom naar het open huis op zaterdag 14 januari van 09.30 – 13.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ja, d’r wordt wat afgetrolld tegenwoordig hier. Ik vond het wle een goede ontwikkeling dat je aleen nog maar kon reageren als je aangemeld bent, maar dat is blijkbaar weer teruggedraaid. Naar het waarom kan ik slechts gissen.
    Evenzo als ik het jammer vind dat om voor miji onduidelijke redenen het “vraag het de redactie” topic, wat op zich een heel goed initiatief was, zo snel weer gesloten werd.


    ⚠️ Meld

Reageer