Erik Israelsson naar PEC Zwolle

Zwolle – Nadat het contract van Danny Holla is opgewaardeerd, heeft PEC Zwolle nu ook de eerste nieuwe aanwinst binnen. Erik Israelsson maakt per direct de overstap van het Zweedse Hammarby IF naar Zwolle en tekent een contract voor tweeënhalf seizoen. De in Kalmar geboren middenvelder is 27 jaar en kwam in het verleden tweemaal uit voor Jong Zweden. Voor zijn periode bij Hammarby IF speelde Israelsson meerdere jaren voor Kalmar FF, waarmee hij in 2008 kampioen van Zweden werd. 

erik_socials.jpg
Foto: PEC Zwolle Media

Erik Israelsson: ,,Ik ben heel blij met deze overgang. PEC Zwolle kende ik al via Denni Avdic die hier gespeeld heeft en de afgelopen week heb ik veel beelden van de club via Youtube bekeken. Zelf ben ik een hardwerkende middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend van waarde kan zijn. De komende tijd wil ik een bijdrage leveren om met het team te stijgen op de ranglijst. Ook wil ik mijzelf als voetballer verder ontwikkelen en is het motiverend om voor het eerst in mijn carrière buiten de Zweedse landsgrenzen te voetballen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is content over de komst van Israelsson: ,,We hebben de tijd genomen om de juiste opvolger van de vertrokken Wout Brama te vinden. Met Erik halen we een dynamische middenvelder in huis met scorend vermogen. In Zweden heeft hij het de afgelopen jaren goed gedaan en we zijn blij dat we met hem een speler hebben gevonden die direct van waarde kan zijn voor ons team."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Erik Israelsson naar PEC Zwolle”

  1. Lijkt mij een goede speler. En Achahbar heb ik nog niet opgegeven. Die wil ik nog wel de kans geven na de winterstop. De tweede seizoenshelft kan alleen maar beter zijn dan de eerste!

  2. Zelf ben ik hardwerkende middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend van waarde kan zijn

    Ok….altijd goed, een beetje, branie. Hij kan dus veel en is overal aan t bikkelen. Heb alleen niets gelezen over een surplus aan techniek.

    Benieuwd hoe Ajax nu de Rechtsbuiten-positie gaat invullen en hoe PEC in die zone gaat spelen.

Reacties zijn gesloten.