Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Aanstaande zondag speelt PEC Zwolle de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. Na een succesvol verlopen trainingskamp in het Spaanse Mijas komt Ajax op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld in een het MAC3PARK stadion.

29-11-2015_pec_zwolle_ajax_2-0_02.jpg

Het verschil op de ranglijst tussen de Amsterdammers en PEC Zwolle is groot. Waar Ajax de tweede positie inneemt met 37 punten, bezetten de Zwollenaren de zestiende plaats met 14 punten. Zowel Ajax als PEC Zwolle gebruikte de winterstop om naar het buitenland af te reizen. PEC Zwolle bezocht het Spaanse Mijas, terwijl Ajax in het Portugese Albufeira verbleef. Beide selecties boekten in deze trainingsweek een oefenoverwinning. De Blauwvingers waren te sterk voor N.E.C. (2-1), terwijl Ajax de Duitse Bundesliga-revelatie RB Leipzig met 5-1 overklaste.

Eerder dit seizoen was ook het elftal van trainer/coach Ron Jans in de ArenA niet opgewassen tegen Ajax. Ondanks een snelle openingstreffer van de inmiddels vertrokken Wout Brama, werd het in de Nederlandse hoofdstad uiteindelijk 5-1. Ook een seizoen geleden was Ajax een maatje te groot voor de Zwolse equipe (0-2). De laatste keer dat PEC Zwolle van Ajax wist te winnen was in augustus 2014. Door een doelpunt van Stef Nijland werd Ajax verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1). Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

24-09-2016 Ajax – PEC Zwolle 5-1
03-04-2016 Ajax – PEC Zwolle 3-0
29-11- 2015 PEC Zwolle – Ajax 0-2
26-04-2015 PEC Zwolle – Ajax 1-1
05-10-2014 Ajax – PEC Zwolle 0-0

In Zwolle spelen vier spelers met een Ajax-verleden, namelijk Mickey van der Hart, Philippe Sandler, Django Warmerdam (huurbasis) en Queensy Menig (huurbasis). Bij Ajax zien we één voormalig PEC Zwolle-speler terug in de hoofdselectie. Keeper Diederik Boer kwam in het verleden vele seizoenen uit voor de Zwollenaren. Met PEC Zwolle werd hij onder meer kampioen van de Jupiler League, won hij de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal en speelde hij Europees voetbal tegen Sparta Praag.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax staat onder leiding van Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Schaap, Hoekstra en Van de Graaf. 
Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax”

  1. PEC-AJAX
    joppuh denkt 2-0
    aukje Punten volgende week maar weer pakken 1-3
    Steven verwacht een nieuw begin, met nieuwe kansen 2-1
    1sterjohn, toch een puntje 1-1
    dick 0-2

  2. PEC-AJAX

    joppuh denkt 2-0
    aukje Punten volgende week maar weer pakken 1-3
    Steven verwacht een nieuw begin, met nieuwe kansen 2-1
    1sterjohn, toch een puntje 1-1
    dick 0-2
    (T)ja 1-1

  3. Steven heb jij niets beters toe doen dan hier de betweter uithangen? Man, man, laat Veldwachter toch zelf bepalen wat hij neerzet hier, hij doet niets wat volgens de regels niet mag.

  4. @Leonardo

    Schei nu toch alsjeblieft eens uit door op een kinderlijk manier steeds maar weer aandacht te blijven trekken van mensen waaronder ik, die jouw niets hebben gevraagd!

Reacties zijn gesloten.