Dijsselbloem naar Verkiezingsfestival in Zwolle

Zwolle – Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is op 15 februari aanwezig bij Windesheim op het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’. Het festival is gratis toegankelijk voor alle jongeren in de regio.

Veel jongeren vinden politiek saai en langdradig. Het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’ geeft een prikkelende en interactieve draai aan politiek. Er is een verkiezingsbattle, een politieke pubquiz, interactieve colleges over politiek & humor, elimineren van ‘de burger’ en geschiedenis van het stemrecht en er zijn interviews en tafelgesprekken met politici, waaronder Don Ceder (ChristenUnie) en Malik Azmani (VVD). Op het Stemplein zijn politieke jongerenorganisaties aanwezig en kunnen bezoekers de kieswijzer invullen en alvast stemmen in echte stemhokjes. Een stand-upcomedian sluit het festival op passende wijze af. 

Dijsselbloem
Om 18.00 uur wordt Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, geïnterviewd in het programma Uitgelicht, een programma van de opleiding Journalistiek volgens het succesvolle format van College Tour. Aanwezigen krijgen de kans om vragen te stellen aan de minister.

Praktische informatie
Het Verkiezingsfestival is op woensdag 15 februari bij Windesheim (gebouw X), Campus 2-6 in Zwolle. Het programma loopt van 16.00 uur tot 20.30 en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het volledige programma en een overzicht van alle gasten vind je op www.windesheim.nl/verkiezingsfestival .

Jongeren krijgen op het festival de kans om zich te informeren over politieke standpunten en achtergronden. Zo kunnen zij bewust kiezen aan wie zij hun stem willen geven op 15 maart bij de Tweede Kamer-verkiezingen. Het verkiezingsfestival wordt georganiseerd door Windesheim in Dialoog in samenwerking met studenten Journalistiek en politieke jongerenorganisaties.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Jongeren vinden tegenwoordig alles saai en langdradig.
  Deze verwende verloren generatie leeft alleen nog maar letterlijk op de smartphone. En geld natuurlijk…veel geld…

  Overigens….Dijsselbloem is PVDA-er…daar zullen niet veel jongeren (als ze zal komen) op stemmen.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben vooral bang dat de PvdA vrijpostig gedrag probeert aan te wakkeren bij jongeren. De zoon van mijn buurman kijkt vooral naar “Floggers” en is nu helemaal van God los >:(


  ⚠️ Meld

 3. je bedoelt zeker bedreiging 😉

  wel knap dat ze een minister strikken voor dit festival maar goed het is ook verkiezingstijd

  ben bang voor de PvdA dat de revival te laat ingezet is en zeker bij jongeren niet gaat aanslaan


  ⚠️ Meld

 4. Vind The Dijs zeker niet de slechtste minister. Zeker ook niet de slechtste minister van Financiën sinds Kok 😉
  Terwijl ie Europa er gewoon nog ff bij doet.

  Heb al contact gehad en gehoord hoe laat hij ongeveer zou komen.
  Ff kijken, maakte niet uit dat je geen leerling bent. En hoeveel Euri lesgeld je er al hebt liggen van je spruiten 😮

  —–

  Laatst met Twan Huys was het dus ook prima voor mekaar, met een sapje en ff babbelen. Heb het toen hier maar verslagen. Gaat nu niet gebeuren.


  ⚠️ Meld

Reageer