Nieuwe opleiding Pedagogisch Professional

Zwolle – Op woensdagavond 18 januari organiseert Katholieke Pabo Zwolle een informatieavond over de nieuwe Ad-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie (PPKE). Werkgevers en leidinggevenden uit de domeinen onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg en geïnteresseerden die belangstelling hebben om de opleiding te volgen zijn van harte welkom op de hogeschool aan de Ten Oeverstraat. 

foto_bij_persbericht_informatieavond.jpg

Associate degree-opleidingen zijn in opkomst in Nederland. De tweejarige hbo-opleidingen zitten qua niveau tussen een mbo-opleiding en een reguliere hbo-opleiding in. Anne Looijenga, directeur dienstverlening van de KPZ: "We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen van mbo-ers zoals onderwijsassistenten en mensen die nu werkzaam zijn in de kinderopvang. Daarnaast hebben we met veel werkgevers in de regio gesproken en afspraken gemaakt. De kijk op onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg is aan het veranderen. Er zijn andere professionals nodig. Professionals die een brug kunnen slaan tussen kinderopvang, onderwijs, welzijn en jeugdzorg. De tweejarige hbo-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie lijkt voor zowel de studenten als de werkgevers de ideale oplossing."

In september 2016 is Katholieke Pabo Zwolle gestart met de nieuwe tweejarige hbo-opleiding (niveau 5) in samenwerking met het werkveld en met collega’s van Hogeschool Viaa, ROC Landstede en ROC Menso Alting. De Ad-opleiding PPKE leidt op voor beroepen, rollen en werkzaamheden in het onderwijs, de kinderopvang, welzijn en jeugdzorg waarbij de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 14 jaar centraal staat.

Op woensdag 18 januari zijn belangstellenden welkom om 19.00 uur op de informatieavond op KPZ. Tijdens de informatieavond zal o.a. informatie gegeven worden over het programma, begeleiding, toelatingseisen en doorstroommogelijkheden. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met docenten.

Wil je meer weten over deze opleiding of wil je je aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst? Kijk dan op www.kpz.nl
 

Artikel delen:

Reageer