Inspiratiemarkt ‘Zwolle ontdekt en connect’

Zwolle – De plek waar sociale wijkteams en kerkelijke (buurt)initiatieven voor (kwetsbare) Zwollenaren elkaar ontmoeten en inspireren. Wethouder Ed Anker en lector Marja Jager openen deze unieke markt die voor het eerst in Zwolle plaatsvindt.

Tientallen mooie (buurt)initiatieven voor de (kwetsbare) Zwollenaar ijn in de afgelopen maanden in beeld gebracht. Studenten Social ork van Hogeschool VIAA te Zwolle onderzochten wat de leden van de verschillende kerkgemeenschappen in Zwolle zoal doen n/of organiseren op dit gebied. Zij voerden dit onderzoek uit in pdracht van Stichting Present Zwolle / de Diaconie van de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) Zwolle & Diaconaal Platform Zwolle.

Alle kerken in Zwolle zijn door deze studenten benaderd in de periode september 2016 tot en met januari 2017. Hiermee is dit de eerste keer dat dit zo uitgebreid in kaart wordt gebracht. Deze
initiatieven zijn hier te vinden (en worden steeds aangevuld). Het zijn initiatieven als Schuldhulpmaatje, taallessen via Taal en Taart, scouting voor kinderen met een rugzakje, koffie-inloopmomenten in de Jozefkerk, gratis kleding via Dubbelgoed, Stichting Fly4U die voor kinderen in moeilijkheden een onvergetelijke vliegdag verzorgt etc. etc. Kortom, er gebeurt veel moois in Zwolle!

Inmiddels is wel duidelijk dat de Sociale Wijkteams (SWT’s) in Zwolle grote belangstelling hebben voor wat deze vrijwilligers allemaal te bieden hebben. Dit in het kader van hun taak in de participatiesamenleving om meer te doen met vrijwilligers. Er ontstaan zo meer mogelijkheden voor de SWT’s om hun hulpvragen hier onder de aandacht te brengen en samen te werken met deze initiatieven. Ook de initiatieven zelf komen graag met de SWT’s in contact omdat zij mogelijkheden hebben voor de (kwetsbare) Zwollenaar.

Daarom is er de Inspiratiemarkt ‘Zwolle ontdekt en connect’. Vindbaarheid en mogelijkheden voor samenwerking staan hierin centraal! Diverse hulpverleners van de Sociale Wijkteams en (buurt)initiatieven + geïnteresseerden hebben zich inmiddels aangemeld.

De opening van de Inspiratiemarkt zal om 16.30 verricht worden door wethouder Ed Anker en lector Dr. Ir. Marja Jager-Vreugdenhil van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van de Gereformeerde Hogeschool VIAA. 

Inspiratiemarkt – dinsdag 24 januari 2017 – Aula Hogeschool VIAA inloop 16.00 uur – opening programma 16.30 uur – ca. 18.00 – 18.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. @RietPluim

  Ik neem aan dat dit initiatief is genomen onder leiding van lector Dr. Ir. Marja Jager-Vreugdenhil van het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van de Gereformeerde Hogeschool VIA en die duldt waarschijnlijk geen buitenkerkelijke inmenging omtrent dit hele gebeuren. Met name in het verlengstuk van alle vraagstukken die hieruit kunnen gaan voortvloeien.


  ⚠️ Meld

 2. Je kan het negatief benaderen.
  Maar het kan ook gewoon zoiets praktisch zijn als een te behappen onderzoeksvraag voor de mensen die dit moesten onderzoeken.
  Je weet het niet.

  Het zou wel mooi zijn als deze sociale kaart verder uitgebreid wordt.
  Het lijkt alsof ze dat van plan zijn: Er stond op de site ten minste dat het nog verder aangevuld wordt.


  ⚠️ Meld

 3. Ben benieuwd of een student zo voortvarend is geweest
  moskeeen en synagoges ook in de onderzoeksvraag te betrekken.
  Dat zijn toch immers ook ‘kerken’ ? (nouja, soort van)
  Of beperkt het onderzoek zich expliciet tot een bepaalde religie?  ⚠️ Meld

Reageer