Zwolse gezelschappen presenteren zich

Zwolle – Op zaterdag 21 januari, tijdens het Nationaal Theaterweekend, nemen de Zwolse gezelschappen, The Young Ones, Theater Gnaffel, Kameroperahuis, De Jonge Honden en De Makkers, Schouwburg Odeon over. In de kleedkamers, op het loading dock, in de foyer en in de zalen kan het publiek meedoen aan workshops, voorstellingen en open repetities bijwonen en verrast worden door pop-up theater. Het programma is gratis toegankelijk. De hele dag is een aaneenschakeling van workshops, presentaties, korte voorstellingen en performances.

Zo leest schrijver Mark Haayema voor uit zijn boek Oma, mag ik mijn pop terug en neemt Karin Netten, artistiek coördinator van Kameroperahuis, het publiek mee in de wereld van het improvisatietheater tijdens een workshop Theatersport. Jorien Zeevaart, bekend van o.a. de musical Zij Gelooft in Mij, geeft een workshop Zang in het donker. De Makkers tonen een deel van de voorstelling Kunnen we even praten?.

Op het loadingdock van Schouwburg Odeon laten De Jonge Honden scènes uit het theaterstuk over de IJssellinie zien. In de Hemminkzaal krijgt het publiek gedurende de dag een kijkje in het repetitieproces van The Young Ones. Zij zitten op dit moment midden in het repetitieproces van de muzikale en theatrale dinnershow Cirque de la Decadence.

 

Zaterdag 21 januari, 10.30 uur tot 18.00 uur

Schouwburg Odeon

Het volledige programma is te vinden op de website van Zwolse theaters: https://zwolsetheaters.nl/programma/theaterpakt

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer