De Sassenpoort in Zwolle breekt bezoekersrecord

Zwolle – De Sassenpoort in Zwolle heeft in 2016 het recordaantal van 4660 bezoekers aangetrokken, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder! "Steeds meer toeristen weten nu dat ze de Sassenpoort kunnen bezichtigen, maar ook het aantal Zwollenaren dat ‘hun’ poort komt bekijken groeit nog steeds," zegt voorzitter Bert Helbers van de vrijwilligers die de bezoekers rondleiden. "We merken ook dat onze samenwerking met bijvoorbeeld het Stedelijk Museum en het Zwolse Balletjeshuis effect begint te krijgen op de belangstelling voor de poort."

De groei is ook te danken aan de verruimde openingstijden. De poort was eerder het hele jaar door te bekijken op zaterdagmiddag en in de zomer op woensdagmiddag, maar vanaf november is het vestingwerk ook ‘s winters op woensdagmiddag open. "Daar komt bij dat we nu op zaterdag eerder open gaan. Eerder begonnen we om 13.00 uur, maar vanaf januari is de poort ’s zaterdags al om 11.00 uur open," aldus Helbers. "Dat kan omdat het aantal vrijwilligers vorig jaar zo ongeveer is verdrievoudigd."

De in 1409 voltooide Sassenpoort in Hanzestad Zwolle is de best bewaarde Nederlandse stadspoort. Niet voor niets staat het gebouw in de top-100 van de Nederlandse Unesco-monumenten en schittert de poort in miniatuurvorm in Madurodam. Voor de stad Zwolle is de Sassenpoort beeldbepalend.

Op tal van uitingen van de stad verschijnt de poort prominent in beeld. Kijk voor meer informatie ook op http://www.sassenpoortzwolle.nl / en volg ons ook op Facebook.
Op andere tijden dan de woensdag- en zaterdagmiddagen kan de poort worden gereserveerd voor het houden van bijeenkomsten, vergaderingen en cursussen etc. Bovendien is de Sassenpoort een officiële en bijzondere trouwlocatie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer