Voorzitter raad van toezicht Hogeschool Viaa

Zwolle – Drs. C.S. (Risco) Balkenende is per 1 januari 2017 voorzitter van de raad van toezicht van Hogeschool Viaa in Zwolle. Balkenende volgt ds. Arie van der Veer op, die acht jaar het voorzitterschap heeft bekleed. 

risco-balkenende.jpg

Risco Balkenende (1962, getrouwd, 2 getrouwde kinderen, 1 kleindochter) woont in Zwolle. Hij was directeur/bestuurder bij diverse bedrijven en is toezichthouder bij een regionale, maatschappelijk betrokken investeringsmaatschappij. De laatste jaren is hij onder andere intensief betrokken geweest bij maatschappelijke organisaties, ook als het gaat om toezicht houden (governance). Balkenende is aangesloten bij de evangelische gemeente VEZ te Zwolle.

 

Arie van der Veer, aftredend voorzitter van de raad van toezicht, waardeert Balkenende als ‘verbindende persoonlijkheid, vanuit zijn christelijk geloof’. "Balkenende is een ervaren bestuurder, maatschappelijk betrokken, hij kent het christelijke netwerk en weet wat er komt kijken bij het toezicht houden op organisaties."

Balkenende ziet ernaar uit om voor Hogeschool Viaa aan de slag te gaan: "Viaa-studenten zitten in een boeiende, uitdagende levensfase. Ik vind het waardevol dat Viaa vanuit christelijk perspectief studenten ondersteunt om als zelfbewuste professionals hun plek in te nemen in de maatschappij. Juist omdat het om opleidingen gaat die direct aan leven en kwaliteit van leven raken: onderwijs, zorg, welzijn en pastoraat. Dat onze dochter de opleiding Social Work aan Hogeschool Viaa studeert, geeft aan mijn betrokkenheid een extra dimensie."

Hogeschool Viaa is de aftredend voorzitter Arie van der Veer zeer dankbaar voor zijn inzet voor de hogeschool. Jacob Schaap, voorzitter College van Bestuur van Viaa: "Op inspirerende wijze heeft Van der Veer zich ingezet voor de ontwikkeling van Hogeschool Viaa, met name op het gebied van de christelijke identiteit en de kwaliteit. We zijn onze oud-voorzitter zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Hogeschool Viaa."

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Jaja zondags vooraan in de tempel en door de weeks maar binnenharken,net als die aalgladde vd Veer.
    De rillingen lopen me al op de rug als ik die bijbelbikker zondags op de tv zie.De baantjes worden zoweer doorgespeeld naar een ander jezusmaatje.


    ⚠️ Meld

  2. Hij lijkt erg op JP. Is het zijn broer ?

    Een duivelaanbidder zal het niet schoppen tot voorzitter van de RVT bij een GEREFORMEERDE Hogeschool @tsja    ⚠️ Meld

Reageer