Limburger wint landelijke Bartjens Rekendictee

Zwolle had er al op gerekend: het landelijke Bartjens Rekendictee is een doorslaand succes geworden. Tientallen scholen en duizenden rekenwonders streden in de voorrondes mee naar een finaleplaats. Deze finale vond afgelopen vrijdag 23 november plaats op Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Ruim 130 rekenwonders gingen in vier groepen met elkaar de strijd aan. In een barrage van negen deelnemers in de groep internetfinalisten won Epi van Winsem uit Margraten. Hij mag zich een jaar lang ‘beste rekenaar van Nederland’ noemen. Na het welkomstwoord van voorzitter Jaap Vedder van Bartjens Rekendictee konden de rekenaars aan de slag met veertien rekenopgaven van hoog niveau. Dit gebeurde onder leiding van presentator Marjolein Kool, tevens hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’. Schrijver, oud-politicus en ambassadeur van het Bartjens Rekendictee, Jan Terlouw fungeerde tijdens deze spannende finale als juryvoorzitter.

Rekenen is zweten

Tijdens de finale zaten vele internetfinalisten, scholieren, PABO-studenten en prominenten te zweten op de veertien pittige rekenopgaven van de vierde editie Bartjens Rekendictee.

Vooral PABO studenten zijn de laatste tijd veel in het nieuws geweest als het gaat om rekenen. Toch waren er maar liefst negen PABO’s uit het hele land vertegenwoordigd. Ook de prominenten deden hun best om hun rekenkunsten te tonen. In de pauze, na het dictee kregen de deelnemers de kans om stoom af te blazen en ervaringen uit te wisselen. Het juryteam boog zich over de resultaten, waarna de ‘beste rekenaar van Nederland’ bekend is gemaakt. 

De vierde editie van het rekendictee is georganiseerd door de Stichting Bartjens Rekendictee. Deze stichting heeft als doel rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Gezien het enthousiasme dat leeft onder de deelnemers ‘rekent’ de organisatie volgend jaar op nog meer landelijke belangstelling.

Artikel delen:

Reageer