Meander College ontvangt vignet Gezonde School

Zwolle – Het Meander College heeft donderdag 19 januari het vignet Gezonde School in ontvangst mogen nemen. Een officiële markering van het feit dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria, zoals opgesteld door een aantal deskundige organisaties waaronder de GGD. Rector John Odinot overhandigde vandaag tijdens de gymles het behaalde vignet aan de sportende leerlingen en sportdocent Gert Jan Barneveld.

gezonde_school_foto.jpg
Foto: Martien Hovestad

Bewegen en Sport
Het vignet is gekoppeld aan het thema "Bewegen & Sport", waarbinnen het stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen centraal staat. Basis hiervoor vormt een gedegen vakwerkplan, kwalitatief goede onderwijsuren en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Daarbovenop biedt het Meander een uitdagend programma van (na)schoolse sport- en bewegingsactiviteiten, waarbij o.a. samengewerkt wordt met externe sportaanbieders als Survivalrun Thor en Rugbyclub Zwolle. Ook is er een maandelijkse, schoolbrede Sportinstuif en worden er diverse sportdagen georganiseerd.

Podium Sport
Echte sportliefhebbers kunnen bovendien kiezen voor het Podiumvak Sport. Een keuzevak voor onderbouwleerlingen met een brede interesse in sport. Tijdens Podium Sportlessen wordt dieper ingegaan op onderdelen uit het reguliere sportprogramma. Daarnaast is er aandacht voor onderwerpen die indirect met sport te maken hebben, zoals het menselijk lichaam, hygiëne, goede voeding en trainingsmethoden.

Benieuwd naar hoe zo’n Gezonde School er vanbinnen uitziet? Aanstaande zaterdag houdt het Meander open huis van 09.30 – 13.30 uur.

 

Artikel delen:

Reageer