Theater Gnaffel presenteert Het Wilde Westen

Zwolle – Op 4 en 5 februari 2017 presenteert Theater Gnaffel haar nieuwe voorstelling Het Wilde Westen van Calamity Jane in Schouwburg Odeon in Zwolle. Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de film met Doris Day in de hoofdrol of de televisieserie Deadwood. Spuug in je handen en stop je vingers in je oren, want nu komt ze langs bij Theater Gnaffel voor haar woeste Wild West verhaal.

150909_gnaffel_calamityjane_pr-beeld_logo.jpg 

Het Wilde Westen van Calamity Jane (8+)
Scheldend en tierend is Calamity Jane de ster én de schrik van de show. Ze drijft poppenspeler Elout Hol tot wanhoop en lijkt voor niemand bang. Maar achter die stoere Wild West heldin zit een meisje vol dromen en verlangens.

Calamity Jane was de eerste vrouw die een broek droeg en een voorbeeld voor veel vrouwen in haar tijd. Ze groeide op in een bikkelharde wereld, en bouwde een bestaan op tussen de revolverhelden en bandieten. Haar levensverhaal wordt in deze voorstelling verteld. Misschien dat ze er hier en daar wat bij verzint, maar dat mag in het theater. Samen met Elout vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!

Nieuwe tekst van Ad de Bont
Het Wilde Westen van Calamity Jane is speciaal door de bekende jeugdtheaterschrijver Ad de Bont voor Theater Gnaffel geschreven. Hij werkte al eerder samen met Gnaffel bij de producties De Ingebeelde zieke en De Hompelaar. Hoogtepunten in zowel de carrière van Elout Hol als die van Ad de Bont. In dit nieuwe stuk zorgt hij ervoor dat Elout z’n poppenspel opnieuw volledig tot recht kan komen. Actrice Heidi Arts is Elout’s tegenspeler en speelt Calamity Jane. Silvia Andringa neemt de regie op zich. Zij maakte eerder bij Gnaffel de succesvolle producties De Koning en de Rest en Witte en het Wilde Paard.

Vormgeving decor Udo Thijssen; Kostuums Dorien de Jonge; Muziek Jan Paul de Bondt; Lichtontwerp Berry Claassen.

Informatie en kaartverkoop
De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Kaarten à 12 euro kun je reserveren via de website www.zwolsetheaters.nl, telefonisch via 0900-1435 (€ 0,45 per minuut; ma t/m vr 9.00-21.00 uur, za & zo 10.00-20.00 uur) of bij de kassa in Schouwburg Odeon (dagelijks geopend van 10.00-20.30 uur). Voor meer informatie en een overzicht van alle speeldata en locaties kun je kijken op www.gnaffel.nl.

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt al bijna dertig jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. In de voorstellingen worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Artikel delen:

Reageer