Van den Poel met ‘Ochtendritueel’ winnaar

Zwolle – Een vakjury van drie Zwolse beroepsfotografen riep Dorus van den Poel met zijn fotoserie ‘Ochtendritueel’ uit tot winnaar van de Deltion fotowedstrijd. De nummers twee en drie zijn Beau Heldenbergh en Mayke Pasman. De drie studenten mogen hun werk exposeren op de World Press Photo-tentoonstelling in Zwolle. Er komt nog een vierde serie bij, die wordt bepaald door het publiek.

800_img-3331medium.jpg 

‘In your face’
De jury, bestaande uit Gijs Versteeg, Ben Vulkers en Ingeborg Lukkien koos Dorus als winnaar, omdat ze de beelden rauw en confronterend vonden. Ingeborg: ‘De foto”s komen echt binnen, recht in your face. De zwart-wit-uitvoering is hier goed gekozen, omdat de foto’s ook een rauwe omgeving uitbeelden.’

Te eigenzinnig
Derdejaarsstudent Grafisch Vormgeven Dorus was al verrast dat zijn serie tot de beste 15 behoorde, laat staan dat hij nu tot winnaar is gekozen. ‘Ik was bang dat het idee te eigenzinnig zou zijn, teveel Dorus. Ik houd heel erg van deze rauwe stijl van fotograferen, het communiceert het meest vind ik. En het is geweldig dat het door meer mensen wordt gewaardeerd.’

Publiekprijs
Naast de drie series die zijn geselecteerd door de beroepsfotografen, maakt nog een vierde student kans om zijn of haar werk te exposeren op de World Press Photo-tentoonstelling. Iedereen die de tentoonstelling bezoekt (dus ook de bezoekers van de open dagen) kunnen hun favoriet kiezen. Daarmee maken ze kans op een Masterclass Fotografie. De winnaar van de publieksprijs wordt maandag 23 januari bekendgemaakt.

Fotowedstrijd ‘Daily life’
Studenten Grafische Vormgeving en Fotografie konden meedoen aan de Deltion fotowedstrijd. Hun opdracht was om hun interpretatie te geven van het thema ‘Daily Life’. Uit de inzendingen selecteerden docenten er vijftien, die tentoongesteld werden in de school. De vier beste series krijgen een plekje op de World Press Photo-tentoonstelling in de Grote Kerk in Zwolle.

World Press Photo
De World Press Photo-tentoonstelling is van 8 maart tot 3 april te zien in de Grote Kerk in Zwolle. Deltion is onderwijspartner van de tentoonstelling en heeft hier ook dit jaar weer een eigen expositie met werken van studenten. De werken van de vijftien beste serie zijn nog tot 1 maat te zien in het Media Informatie Centrum ICT en leren op het Deltion College.

Artikel delen:

Reageer