Volop zon, noordoosten later wolken

Zwolle – De zon schijnt volop en de temperatuur loopt op naar 3 tot 5 graden boven het vriespunt. In het noordoosten neemt de bewolking toe. Vannacht heeft het noorden te maken met bewolking, in het zuiden is het helder. Het vriest 3 tot 8 graden, aan de noordkust is het iets minder koud. Morgen vooral in het zuiden volop zon en temperaturen rond 3 graden. Zondag wordt het kouder.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zonnig en droog. Alleen in het uiterste oosten en noorden kan wat bewolking voorkomen. Het is koud met -4 tot -8 graden in de vroege ochtend. Aan zee is het -1 tot -3. De temperatuur komt in de loop van de ochtend door de instraling van de zon boven het vriespunt uit.

Vanmiddag is het in grote delen van het land prachtig weer met volop zon. De noordelijke helft van het land maakt kans op wat bewolking dat vanuit Duitsland binnen komt drijven, maar het blijft overal droog. In Groningen krijgt de zon het waarschijnlijk steeds moeilijker vanmiddag. Er staat weinig wind en de temperatuur loopt op naar 3 of 4 graden. Aan zee is het met 5 graden nog iets zachter. Daarmee liggen de temperaturen rond normaal.

Vanavond wordt in het noorden de bewolking steeds dikker. Op de Wadden en in het uiterste noorden van Friesland en Groningen kan wat motregen vallen. Op een bevroren ondergrond kan dit zeer lokaal aanleiding geven tot ijzel. Verder naar het zuiden komen brede opklaringen voor. Het koelt vanavond af naar -3 tot -8 graden. Aan zee vriest het 1 tot 3 graden. Vannacht gaan de temperaturen in het uiterste noorden door de bewolking omhoog tot rond het vriespunt. Lokaal ontstaat een mistbank.

Morgen is het in het noorden overwegend grijs en droog. In het zuiden schijnt de zon volop. Ook dan staat er maar weinig wind en de middagtemperatuur ligt tussen 1-3 graden in het zuiden en maximaal 4 graden in het noorden. In de namiddag en avond klaart het vanuit het zuiden heel langzaam op.

Zondag zijn er zonnige perioden. Het wordt een koude dag met in de ochtend vorst en in de middag temperaturen rond of net onder het vriespunt. Daarbij staat een zwakke oostenwind.

De dagen daarna lijkt de temperatuur iets omhoog te gaan, maar we zullen moeten afwachten of dat ook gebeurt. Na een periode met vorst blijft de kou vaak wat langer hangen dan de weermodellen berekenen. In ieder geval staat er niet veel wind en het blijft overwegend droog met af en toe zon.

Artikel delen:

Reageer