Sharon Dijksma start campagne bij scouting

Zwolle -De Zwolse Chr. Scoutinggroep Indaba verwelkomt zaterdag 21 januari een paar bijzondere hulpleiders: een staatssecretaris, een kamerlid en een partijvoorzitter. De Zwolse PvdA-afdeling heeft staatssecretaris Sharon Dijksma, Overijssels kamerlid Keklik Yüçel en PvdA voorzitter Hans Spekman weten te strikken om een middagje te komen helpen bij de scoutinggroep in Oud-Ittersum. Sharon Dijksma wil met deze actie de vrijwilligers van de scoutinggroep een hart onder de riem steken: "Dit soort vrijwilligers verdienen een enorme pluim. Ze besteden vele uren om kinderen een mooie tijd te laten beleven."

sharondijksma.jpg 

 

Voor de PvdA Zwolle betekent deze actie de start van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Die aftrap vindt plaats op een plek waar vrijwilligers een stevige bijdrage leveren aan een mooiere samenleving. Sharon Dijksma, Hans Spekman en Keklik Yuçel weten dat scoutingclubs op vrijwilligers draaien en daarom stropen zij die zaterdagmiddag graag zelf de mouwen op. Sharon Dijksma: "Naast een leuke tijd leren de kinderen hoe zij onder lastige omstandigheden kunnen samenwerken en dat zij uitdagingen niet uit de weg moeten gaan. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor hun latere deelname in de samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat dit vrijwilligerswerk een goede bijdrage levert aan onze maatschappelijke samenhang. Dat waarderen we bij de PvdA en die waardering willen we laten zien door een middag mee te helpen."

Scoutinggroep Indaba heeft de PvdA laten weten dat het verstandig is wanneer de hulpleiders die middag oude kleding dragen en schoenen zonder hakken. Andere vrijwilligers van de PvdA gaan die middag de wijk in. Zij houden dan een buurtenquête. Dan vragen zij aan bewoners hoe het gaat in de buurt en wat er beter kan.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. “Wie je ook kiest; kies voor elkaar!”… Asscher in spotje.

  Gisteravond bij Eva J. een discussie over marktwerking in de zorg (interessant onderwerp). Zowel Tom van ’t Hek als “Wannabee-Obama Jesse” konden mij overtuigen. Terwijl ze toch genoeg tijd en ruimte kregen. Heeft iemand anders de discussie gezien?

  Vond het dus geen debat

  Een debat is een discussievorm waarbij het de bedoeling is een stelling te verdedigen of juist te bestrijden.

  Het was (voor mij en het was inmiddels al zaterdag) niet helemaal duidelijk welke stellingen verdedigd werden of welke juist werden bestreden. Volgens mij kreeg ik ook iets mee over besluitvorming hierover… binnenkort.
  Dan was deze discussie sowieso “mosterd na de maaltijd”?


  ⚠️ Meld

Reageer