“Mr. Defunkt” Joseph Bowie & JazzArt Orchestra

Zwolle – Rasmuzikant Joseph Bowie, beroemd van de legendarische New Yorkse funk formatie Defunkt, die decennia lang concertpodia en festivals onveilig maakte met rauwe en opzwepende ‘no wave funk’, komt naar Hedon. Zaterdag 28 januari om 19.45 uur treedt hij op met 18 musici van JazzArt Orchestra en het jonge frisse talent Amenda van den Hil als special guest. Kaarten zijn verkrijgbaar via hedon-zwolle.nl en Plato (Klokkensteeg 14.)

josephbowiepress.jpg 

Het stuk ‘You don’t know’ van Defunkt kent bijna iedereen, want het was jarenlang te horen als openingstune van het tv programma Pauw & Witteman. Bowie is één en al energie zowel tijdens de workshops die hij overal over de wereld geeft als tijdens zijn concerten. Hij deelde het podium met grootheden als James Brown, Maceo Parker en Prince. In Nederland werkte hij veelvuldig met Hans en Candy Dulfer.

De jonge talentvolle singer-songwriter Amanda van den Hil studeert nog aan het Conservatorium van Rotterdam en zal als special guest optreden. Het JazzArt Orchestra komt van Zwolse bodem, maar herbergt inmiddels musici uit het hele land. Met uiteenlopende programma’s van pure onversneden jazz tot interessante cross-overs, oogst de band al een aantal jaren succes in het theater.

Samen met Bowie en saxophonist Rolf Delfos maakten ze een moddervet funk programma, waarbij ook de oude Defunkt nummers in een nieuw jasje werden gestoken. Voor deze gelegenheid zal de grote zaal van Hedon worden ingericht als club. Dat betekent dat er naast staanplaatsen ook zitplaatsen worden gecreëerd.

Artikel delen:

Reageer