Wie wordt de beste schoolzwemmer van Zwolle?

Zwolle – De maand januari staat inmiddels traditiegetrouw in het teken van zwemmen. Woensdag 25 januari is Zwembad de Vrolijkheid weer de centrale plek voor de Zwolse schoolzwemkampioenschappen. Dit jaar strijden leerlingen uit groep 3 tot en met 8 al voor de vijfde keer om de titel ‘schoolzwemkampioen van Zwolle’. De organisatie is in handen van zwemvereniging Swol 1894 met ondersteuning van SportService Zwolle en zwembad ‘De Vrolijkheid’.

Vorig jaar heeft basisschool De Vlieger locatie 3, team 1 de wisselbeker mee naar school genomen. Dit jaar strijden er 192 leerlingen van vijfentwintig basisscholen om de felbegeerde titel. Om half twee starten de schoolzwemkampioenschappen met een muzikale warming-up, die gegeven wordt door de trainers van Swol 1894. Vervolgens begint de wedstrijd. Er wordt gestart met een vrije slag estafette, daarna nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: vrije- en rugslag.

Voorafgaand aan de schoolzwemkampioenschappen nam een groot aantal leerlingen op woensdag 18 januari jl. al deel aan een voorbereidende clinic van Swol 1984. Tijdens deze clinic is er onder andere geoefend met: van het startblok af starten, het aantikken tegen de elektronische tijdswaarneming en de verschillende slagen die gebruikt mogen worden binnen de afstanden die de leerlingen moeten zwemmen.

 

Francin Hoefmans van Swol 1894 zegt: "Swol 1894 organiseert erg graag de schoolzwemkampioenschappen omdat dit een gelegenheid is om kinderen kennis te laten maken met de (wedstrijd)zwemsport. Swol 1894 is trots op het schoolzwemkampioenschap. Het heeft dankzij de prettige samenwerking tussen SportService Zwolle én onze organisatie een goede naam. Trots is Swol 1894 ook op haar vrijwilligers. Die maken het mogelijk om een dergelijk kampioenschap te organiseren."

Voor wie niet gaat zwemmen, kom dan aanmoedigen! De schoolzwemkampioenschappen zijn van 13:30 tot 16:30 uur in zwembad ‘De Vrolijkheid’ – Optisport Zwolle, Ossenkamp 7 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer