‘Theater van het Sentiment’ viert jubileum

Zwolle – Het KRO-NCRV radioprogramma ‘Theater van het Sentiment’ viert zijn 20-jarig jubileum met een avondvullend theaterprogramma. Een groots feel good feest en een trip ‘Down Memory Lane’. Tussen januari en mei 2017 staan er maar liefst 30 voorstellingen gepland door theaters in het hele land. De première zal plaatsvinden op 22 januari 2017 in de Kleine Komedie in Amsterdam. Op zaterdag 28 januari is de voorstelling te zien in Theater de Spiegel in Zwolle. De speciale gast van die avond is Peter Groot Kormelink van de bands Splitsing en Jazzpolitie.

Presentator Marc Stakenburg neemt je mee terug in de tijd met beeldfragmenten van grote en kleine gebeurtenissen, mode, trends, humor, televisie, etc. Een voorstelling boordevol muziek en de mooiste liedjes uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en een beetje tachtig; de muziek van toen je zestien was, vertolkt door een fantastische liveband o.l.v. Bob Schimscheimer. Leadvocaliste is zangeres Camilla Alfieri, die onlangs afstudeerde aan het conservatorium Utrecht en al te zien was op diverse grote festivals zoals Haarlem Jazz, Bevrijdingspop etc. Leadvocalist is David Dam, bekend van het RTL4 programma The Voice of Holland, waar hij een verpletterende indruk achterliet en in de top 5 eindigde. Tegenwoordig tourt hij met zijn eigen soulformatie in binnen- en buitenland. De regie van de theatershow is in handen van Martin Bakker en Jochem Kroon, beiden al jaren drijvende krachten achter onder meer de succesvolle theaterproductie Het Groot niet te Vermijden. Tekstschrijver voor het theaterprogramma is Axel van der Ende, die al sinds 1997 bij het Theater van het Sentiment betrokken is.

Meezingen, meepraten, meebeleven! Natuurlijk zullen Stefan Stasse, Jeanne Kooijmans en onverwachte gasten op onregelmatige basis komen aanwaaien.

Het ‘Theater van het Sentiment’ is het geesteskind van radiopresentator Stefan Stasse. Op 6 januari 1997 werd KRO’s ‘Theater van het Sentiment’ voor het eerst uitgezonden op Radio 2. Er was muziek uit die tijd, gesprekken met mensen die toen in het grote of kleine nieuws stonden, er werd een spel gespeeld, er waren berichten uit de kranten van die dag en mensen belden met hun herinneringen. Nog geen twee jaar later werd het programma vier avonden per week uitgezonden. Elke avond stond er een dag uit de jaren vijftig, zestig, zeventig of tachtig centraal.

Het programma werd in de loop der jaren uitgebreid met meerdere presentatoren, waar onder Jeanne Kooijmans, Ruud Hermans en Cobus Bosscha. Vanaf 2001 kwam Marc Stakenburg als vaste presentator bij het radioprogramma het theater van het Sentiment. In datzelfde jaar werd het programma bekroond met de Zilveren Reismicrofoon. In oktober 2007 won het de De Gouden RadioRing, voor het beste radioprogramma van Nederland.

Tegenwoordig maakt Marc Stakenburg een programma voor 40UP radio. Verder houdt hij zich bezig met de geschiedenis van de Amerikaanse muziek en organiseert en begeleidt hij muziekreizen met MusicTrails.nl, onder andere naar Amerika.

Sinds 2014 is het radioprogramma verhuisd naar NPO Radio 5 en wordt het iedere week op zaterdag en zondag uitgezonden op NPO Radio 5 en gepresenteerd door Jeanne Kooijmans.

De voorstelling in Zwolle is te zien op 28 januari en begint om 20:00 uur. Tickets zijn te bestellen via https://zwolsetheaters.nl/programma/theater-van-het-sentiment-jubileum

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jammer zeg, gaat em niet worden.

    Op zaterdag 28 januari is de voorstelling te zien in Theater de Spiegel in Zwolle. De speciale gast van die avond is Peter Groot Kormelink van de bands Splitsing en Jazzpolitie.

    Splitsing o.a. “Wind en zeilen” haha en véél serieuzer…

    Jazzpolitie o.a. met Ze zijn terug!


    ⚠️ Meld

Reageer