Prominent van 2017 is Henk Jan Meijer

Zwolle – De deuren van Wijkcentrum de Weijenbelt zijn geopend voor het Prominentenbal van Carnavalsvereniging d’Oelewappers. Op deze avond werd een man, vrouw of groep tot Prominent benoemd. Deze onderscheiding werd uitgereikt aan een persoon of groep die door hun werk, of op een andere manier belangrijk voor de stad Zwolle zijn geweest. Enkele namen die in het verleden deze onderscheiding gekregen hebben zijn: Wichert aan ’t Rot(1996) , Jan Hillebrand (1999) , Gerben Last (2005) , Sassendonk on Air (2011) en natuurlijk de Prominent van 2016: Jonnie & Thérèse Boer – Eigenaren van Restaurant De Librije.

20170121_235745.jpg 

Prinses Bobine en haar adjudant De Fil ontvingen verscheidene verenigingen uit Zwolle, maar ook uit Epe, Sneek, Apeldoorn en Amersfoort hebben carnanavalsvierders de weg naar De Weijenbelt gevonden. Na de nodige positieve, onthutsende en lachwekkende toespraken van de bezoekende Hoogheden kunnen de Carnavalsverenigingen zich in de grote zaal tussen het feestgedruis voegen.

De MB Band zorgde voor de muzikale klanken deze avond. Ook mochten de dansmariekes hun dans, waar ze al maanden hard voor trainen zijn geweest aan de zaal laten zien. Omstreeks middernacht was het moment daar. De voorzitter van Carnavalsvereniging d’Oelewappers mocht bekend maken wie zich Prominent 2017 mag noemen. Voor 2017 is dat niemand minder dan de burgervader van de stad Zwolle: Henk Jan Meijer. Sinds 2000 mag hij zich burgermeester van Zwolle noemen.

De onderscheiding voor Promiment kreeg hij met name voor Koningsdag 2016.
Koning Willem Alexander noemde het hartverwarmend. De hele kop van Overijssel en zelfs over de provinciegrens heen hebben laten zien wat ze kunnen.Een moderne eigentijdse parade die de geschiedenis goed heeft weergegeven. Het was een prachtige Koningsdag in Zwolle.
Door deze lovende woorden werd benadrukt dat de burgermeester van Zwolle een prachtige Koningsdag heeft neergezet en hiermee Zwolle positief op de kaart heeft gezet.
Na de uitreiking volgden de nodige felicitaties en fotomomenten. Waarna het feestje in de Weijenbelt nog even doorging..

Artikel delen:
Reacties 19
 1. De fantast en mooiweerprater van 2017 is Henk -Jan Meijer.
  De burgemeester die al die kansloze asielzoekers naar Zwolle wilde halen.
  Tussen de scholen en het ziekenhuis in.
  Dat was vragen om grote problemen zoals verkrachtingen roven en misschien nog wel erger .
  Ik ben heel blij voor al die kindertjes en verpleegsters dat dit niet is door gegaan.
  Deze burgemeester heeft totaal niet geluisterd naar de samenleving wat er allemaal speelde.Zijn arrogante blik tijdens de schertsvertoning in het Zwolle stadion waar al medewerkers van het Coa waren ingehuurd deed al het ergste vermoeden.Goed dat hij prominent is voor de carnaval dat zijn ook allemaal toneelspelers.


  Maak melding

 2. Prima gesproken, kleingansei.
  Het asielbeleid van de heer Meijer is een doorn in het oog van menig berkumer. Het feit dat Meijer naadloos over kan gaan in prins carnaval zegt al genoeg.
  Moet ik araan toevoegen dat de heer Meijer nog vrij nuchter overkomt op de foto


  Maak melding

 3. Vindt “onze” burgemeester rondom het carnaval altijd wat ongemakkelijk overkomen. Het is één van de verplichtingen waar een burgervader zijn gezicht moet laten zien maar weet bijna zeker dat hij er het liefst weg zou blijven…..


  Maak melding

 4. @ DirkieKleinganssei. Het moet niet gekker worden. Het beeld dat in de samenleving speelt beperkt zich dat tot het beperkte kringetje waarin u zich begeeft?


  Maak melding

 5. Wat en negatieven reacties weer bah bah mensen jullie weten niet eens waar jullie over praten dus houd aub u mond dicht!!!
  azijn zeikers eerste klas horen iets en weten niet eens van de hoed of de rand doe eerst jullie huiswerk voordat jullie de mond lostrekken
  >:(


  Maak melding

 6. @Spijkerman
  De meeste mensen lagen vannacht in bed te rusten, ook in Berkum.
  Dus ik zou er niet van wakker liggen als ik jou was.


  Maak melding

 7. Al aan ’t bibberen over de aanstaande verkiezingen?
  Ik niet hoor, ben blij met vrijheid en democratie,
  Misschien goed als er een beetje meer vrijheidssaus
  eroverheen gaat ook.
  Welterusten reli clubjes 🙂  Maak melding

 8. Och tog, zouden ze dat zelf niet beseffen?

  Ze vatten ’t waarschijnlijk op als eens heerlijk uit
  de band springen.

  Vanuit hun religie heeft dat feestje toch ook te maken
  met ‘vasten’ ?

  Tanken en dan vasten, om de god/goden te plezieren,
  komt in vele religies voor, of andersom.

  Misschien is dat wel een goed idee ook,
  kwa balans 🙂  Maak melding

Reageer