Stukafest dit jaar ook in Zwolle

Zwolle – Een knallend optreden tussen de kratjes bier en studieboeken, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper, of een cabaretier aan de eettafel. Het is allemaal mogelijk tijdens Stukafest! Dit jaar is er ook Stukafest in Zwolle en dat vindt plaats op woensdag 8 februari.

stukafest.jpg

Bij het Studentenkamerfestival worden acht studentenkamers omgetoverd tot minitheaters waar muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater centraal staan. De kamerbewoners zijn de gastheren en -vrouwen, bij hen kun je terecht voor een good old blikje bier of een bakje borrelnootjes, voordat je neerploft op de bank. De artiesten zitten bijna bij je op schoot, of andersom, dat is precies wat Stukafest zo bijzonder maakt! Voorafgaand aan het festival stel je zelf je eigen programma samen. Elke artiest treedt drie keer op, maar kan soms snel uitverkocht raken. Als een van jouw gekozen optredens al is uitverkocht, kun je of een andere ronde gaan, of een ander optreden kiezen. Er is altijd keuze genoeg en juist de onbekende acts blijken vaak onverwachte hoogtepunten te zijn. 

Tussen de rondes door is er steeds een half uur pauze, zodat je niet als een gek naar de volgende kamer hoeft te sjezen. De kamers zijn makkelijk per fiets of lopend te bereiken. Met de Stukafest-app kun je gemakkelijk je route bepalen en op de hoogte blijven van de artiesten. Na de laatste ronde gaan zowel publiek als artiesten los op het StukaFeest in Het Vliegende Paard waar Red Beard Funk Circus de avond gaat afsluiten. StukaFeest is overigens gratis.

Een van de headlines is de Zwolse Karel J. Schepers. In Zwolle heeft hij samen met zijn band al meerdere malen verschillende podia veroverd met zijn catchy nummers die barsten van de vrolijke melodieën. Hij heeft zijn tweede EP "Vang Me Op" uitgebracht na optredens op o.a. Dauwpop, BFO, de Melkweg en voorprogramma’s van Bløf, De Dijk, Nick & Simon en Kenny B.
Ook de twee mannen van Oost Wanted zullen optreden in een van de Zwolse studentenkamers. Oost Wanted weet het publiek op te zwepen met inhoudelijk sterke teksten en lekkere beats. Nadat deze mannen van Oost Wanted de muziekwedstrijd Salland’s Got Talent hadden gewonnen en in september hun albumrelease in Hedon presenteerden, staan zij nu op Stukafest 2017.

Verder zullen optreden: NNTWEE, Bovenste Knoopje Open, The Rising Sun, Fin M’Coul, Hessel van der Scheer en Influmanos Crew.

Tijden
Inloop – 19:00 tot 19:30
Ronde 1 – 19:30 tot 20:00
Ronde 2 – 20:30 tot 21:00
Ronde 3 – 21:30 tot 22:00
Afsluiting – 22:30 tot 00:00

Tickets zijn verkrijgbaar via:
http://stukafest.nl/tickets/

Website: http://stukafest.nl/zwolle/
Facebook: https://www.facebook.com/stukafestzwolle/
Instagram: https://www.instagram.com/stukafestzwolle/

Artikel delen:

Reageer