PEC Zwolle versterkt zich met Hervin Ongenda

Zwolle – Na de eerdere komst van de Zweedse middenvelder Erik Israelsson heeft PEC Zwolle opnieuw een speler aangetrokken in de winterse transferperiode. De Zwolse club heeft zich namelijk per direct versterkt met aanvaller Hervin Ongenda, die wordt overgenomen van Paris Saint-Germain (PSG). De 21-jarige Fransman, die in vele Franse nationale jeugdteams heeft gespeeld, tekent voor 3,5 jaar.

Ongenda kijkt uit naar zijn periode in Zwolle: ,,PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan. Ik kijk er naar uit om met PEC Zwolle in de Eredivisie te spelen. Een competitie, waarin ik de volgende stap wil zetten. Daarnaast is de overstap naar Zwolle voor mij een mooi avontuur, waar ik veel zin in heb. Ik wil honderd procent voor de club geven en er dit seizoen samen met de rest van het team voor zorgen dat we in de Eredivisie blijven."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is zeer te spreken over de komst van Ongenda: ,,Hervin is iemand die het verschil kan maken. Hij is snel, technisch vaardig, heeft een goede dribbel in huis en een dito voorzet. Hervin krijgt in Zwolle de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en speelminuten te maken. Met Hervin in de gelederen hebben we een extra wapen in huis om ons de komende maanden uit de onderste regionen van de Eredivisie te spelen. Het is mooi dat we deze talentvolle aanvaller voor een lange tijd aan PEC Zwolle hebben kunnen binden."

(Vleugel)aanvaller Ongenda werd op 24 juni 1995 geboren in Parijs en maakte zijn debuut voor PSG in het seizoen 2012-2013. In totaal speelde hij zestien wedstrijden voor de Franse club, waarin hij twee keer wist te scoren. In het voetbaljaar 2014-2015 werd hij verhuurd aan SC Bastia. In dat seizoen stond hij in negentien duels binnen de lijnen voor deze club, gevestigd op het eiland Corsica. In totaal kwam Ongenda 27 keer uit voor een Frans nationaal jeugdelftal, waarin hij 10 maal scoorde.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Bijzonder dat een speler die toch een aantal keer in het eerste van PSG heeft meegespeeld, zo lang aan PEC kan worden gebonden, maar heel mooi natuurlijk!

  Van mij mag die zondag tegen Twente meteen in de basis beginnen, wij en Brock-Madsen kunnen hem goed gebruiken denk ik! 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Ik bespeur een trend die mijn haarvaten doen rammelen van ongerustheid. Het lijkt erop dat grote clubs uit Europa allerlei afdankertjes bij clubs zoals ons PEC gaan stallen. Dat lijkt eerst leuk, maar daarna gaat de kruiwagen de berg af en slaat deze stuk! Eerst zijn het spelers, straks worden het trainers, dan stadions en supporters en drones die bier komen bezorgen. Zonde!


  ⚠️ Meld

 3. alle europesche topclubs zaten hier achter aan maar hij is voor n appel en een ei naar pec gegaan (lijkt wel sinterklaas) en nu gaan we voor europees voetbal:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. Lijkt een goede speler. Maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Zo moet je afwachten hoe fit hij is. Verder moet je afwachten of hij echt zo goed is, en niet een tweede Mastour/ Hebling is. Daarnaast zal er wel een doorverkooppercentage zijn bedongen door PSG bij een transfer. Dus de opbrengst zal wel tegenvallen bij verkoop.


  ⚠️ Meld

 5. Hij kan altijd nog naar Beerkum daar betalen ze ook grof geld voor zo’n talent.Is die niet voor niks gekomen.Wortelsapje en gezond broodje erbij hoppa weer klaar.


  ⚠️ Meld

 6. @Wvfer

  Het is dat de beleidsvoerders bij Dieze West de boel daar op organisatorisch vlak niet op orde hadden. Indien wel dan zag ik ze zelfs wel 1 of zelfs misschien 2 klasses hoger spelen dan de Hoofdklasse. Jammer dat jij zoveel leedvermaak hebt.


  ⚠️ Meld

 7. @ steven bruins

  Ik weet niet of jij in sprookjes geloofd, maar er zit veel meer achter.
  Er wordt betaald, maar niks staat op papier, spelers die te laat komen…
  Het is geen echte club.


  ⚠️ Meld

Reageer