Politie houdt twee minderjarigen aan

Zwolle – Op maandagmiddag werd een jongeman als verdachte aangehouden voor heling van sportschoenen. De schoenen bleken vermoedelijk afkomstig van een woninginbraak. Nader onderzoek leidde op dinsdag 24 januari tot de aanhouding van een tweede jongeman. Het verhaal begon op woensdag 23 november 2016. De aangever verloor zijn huissleutels in de wijk Stadshagen. Op vrijdag 25 november 2016 bleek dat er meerdere elektronische goederen zoals mobiele telefoons waren gestolen uit de slaapkamer van de aangever. Er was geen schade aan de woning en het vermoeden bestond dat er met de verloren sleutel toegang was verschaft tot de woning.

De recherche onderzocht de inbraak. Het onderzoek kwam met de eerste aanhouding in een stroomversnelling terecht. Uit onderzoek bleek de mogelijke betrokkenheid van een andere eveneens 14-jarige jongen uit Zwolle. Hij werd dinsdagochtend aangehouden door de politie. In de woning van één van de verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak op 25 november jl.. De beide 14-jarige verdachten zijn ingesloten op het politiebureau in Zwolle en worden verhoord. In belang van het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld. Door de jonge leeftijd mogen ze de avond en nacht thuis doorbrengen en moeten zij zich indien nodig weer melden aan het bureau. De goederen zullen weer worden teruggegeven aan de aangever. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Uh, lezende:

  ‘De aangever verloor zijn huissleutels in de wijk Stadshagen.’

  Gewoon een gevalletje ‘rekening man’ lijkt me, als je snapt wat
  ik bedoel.

  Als de klungel die z’n huissleutels verliest klachten heeft,
  mag’ ie zelf de cel in lijkt me.  ⚠️ Meld

 2. @hikstad ik denk dat jij beter moet lezen. Degene die de sleutels verloor heeft aangifte gedaan van vermissing…dus is hij of zij de aangever…need i say more?

  Waar ben je nu met je grote mond?


  ⚠️ Meld

Reageer