Typhoon leest voor op de nationale voorleesdagen

Zwolle – ‘Glenn, heb jij eigenlijk ook een naamgebaar? ‘. Dit was de eerste vraag aan Glenn de Randamie (Typhoon) bij zijn bezoek aan de peuters van ‘Babbel’. Dit is een behandelgroep van Pento Audiologisch Centrum. Hier komen kinderen waarbij de ontwikkeling van de spraak en/of taal niet vanzelfsprekend verlopen. 

typhoon3.jpg

Voor deze peuters is het de normaalste zaak van de wereld om een naamgebaar te hebben. Want als je dan je naam nog niet zo goed kan zeggen, kun je in ieder geval laten ZIEN wie je bent! Uiteindelijk hebben de peuters Typhoon zijn eigen naamgebaar gegeven. En daarna kon hij de peuters meenemen in het verhaal van Buurman Brombeer, een boek uit de Prentenboeken

typhoon.jpg 

Typhoon, gewend aan volle zalen met springend en zingend publiek, moest nu zijn kunsten vertonen aan dit groepje peuters. Toch wist de rapper ook hiervan een gedenkwaardig moment te maken!

Nadat hij het boek had voorgelezen werden de kinderen meegenomen om te zien hoe Typhoon hun nieuwe mini-bibliotheek opende. Hiermee wil PENTO het (voor)lezen thuis nog meer stimuleren. Het bezoek van Typhoon was een uitgelezen moment om deze mini bibliotheek met een officieel tintje te openen!

 

De Nationale Vooorleesdagen zijn voor de Babbelkinderen op een onvergetelijke wijze gestart. 

 

Artikel delen:

Reageer