Voorbeschouwing Berkum-Vroomshoopse Boys

Zwolle – Berkum begint zaterdag de tweede helft van de competitie op eigen terrein tegen Vroomshoopse Boys, een ploeg die nog lang niet uit de zorgen is. De Tukkers wisselden de laatste tijd winstpartijen af met pijnlijke nederlagen en zullen de mouwen opstropen om aansluiting te krijgen met de middenmoot in de 1e Klasse D. "Vroomshoopse Boys klapt er altijd op, daar moeten we ons op voorbereiden," kijkt Berkum-spits Youp Kok vooruit. "Ze hebben niet de best voetballende ploeg maar ze werken altijd donders hard en in mentaal opzicht zijn ze hartstikke gevaarlijk."

Vroomshoopse Boys boekt in de tweede periode tot nu toe iets betere resultaten dan in het begin van het seizoen, maar dat leverde tot nu toe nog niet meer dan een 11e plaats op. Daarmee staat de ploeg van trainer Erik van Zutphen nog steeds op een plek die aan het eind van de rit veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Zorgwekkend is bovendien dat de voorhoede van de Tukkers het nog te veel af laat weten, want met slechts negen goals in 13 duels is Vroomshoopse Boys de minst scorende ploeg in 1D. Daar bracht de laatste wedstrijd vóór de winterstop bepaald geen verbetering in, want toen was DUNO in Vroomshoop met liefst 0-6 véél te sterk. In de winterstop werd er in oefenduels echter met 3-1 gewonnen van De Zweef en met 1-2 bij DOS Kampen, waarbij het voor de Vroomshoopse ploeg hoopgevend was dat een aantal (langdurig) geblesseerde spelers weer terug is gekeerd.

Monsterzege
Berkum won eerder in de openingswedstrijd van dit seizoen met 1-3 bij Vroomshoopse Boys, een winst die gezien het aantal kansen voor de Zwollenaren hoger had moeten uitpakken. Daarna volgde voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra een geweldige eerste competitiehelft. Berkum pakte de eerste periode en ging in december de winterstop in als koploper na een 1-7 monsterzege bij De Esch. De Zwollenaren hadden pech dat een aantal oefenduels in de aanloop naar de tweede competitiehelft werd afgelast, maar afgelopen zaterdag won Berkum met 2-0 tegen HZVV. De koploper van de noordelijke 1e Klasse E had in Zwolle niet veel in te brengen en mocht blij zijn dat het bij twee, al vóór rust gemaakte goals van Youp Kok bleef.

Het enige wat Berkum zichzelf in dat duel mocht aanrekenen was dat een wagonlading aan kansen op een veel ruimere winst onbenut bleef. "Dat zal zaterdag tegen Vroomshoopse Boys dus scherper moeten," beseft ook Kok. Scherpte blijft voor de Zwollenaren inderdaad vereist, want de voorsprong op de achtervolgers in 1D is flinterdun en elke misstap heeft gevolgen op de ranglijst. De wedstrijd Berkum-Vroomshoopse Boys wordt geleid door scheidsrechter Maikel van Munster uit Hellendoorn, die op sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. @WVFer, kom eens een keer kijken zou ik zeggen. Youp heeft blessure gehad, maar was spit en is nu weer spits. Bacuna, die een toegevoegde waarde is en een witte vergoeding krijgt, kan wedstrijden beslissen. Speelt overigens al tijden vanaf de buitenkant, dus staat spits Youp niet in de weg. En niemand bij Berkum krijgt zulke bedragen. Of heb je daar een bewijs voor?
  Lijkt meer op jalozie……


  Maak melding

 2. WVFer gelooft nog steeds dat ze daar niet betalen? Of wil je dat graag geloven. Dat jullie zogenaamd een eerlijke en pure club zijn met eigen spelers en mensen die maar wat graag voor een paar schoenen bij jullie willen spelen. Spelers die (volgens jou) betaald worden bij berkum en dan voor 2 snickers en een extran bij WVF komen? Maak jezelf geen illusie. Ik hoor het letterlijk uit de mond van de spelers. Jullie doen het zelf ook, alleen berkum doet dat beter.  Maak melding

 3. Ik heb er wel eens over gedacht om zelf een voetbalclub op te richten in het belang van wederzijds respect en naastenliefde. Ik heb daar toen een brief over geschreven naar de gemeente maar die heeft niks van zich laten horen.


  Maak melding

 4. Heren iedereen doet het op zijn eigen manier , weet dat wij in het verleden ook hebben betaald. Maar nu wordt er niks meer betaald.
  Sterker nog ze betalen zelfs contributie, maar de consequentie is wel dat je niet verder komt dan een eerste klas. Zou mooi zijn als Berkum promoveert naar de hoofdklasse.


  Maak melding

 5. Haaaa lekker…….de competitie begint weer, en daarmee ook weer het gezeik.
  Al die “quasi voetbalkenners” kunnen hun hart weer luchten.
  Nou……succes boys, en Berkum…… gewoon weer 3 puntjes erbij:D


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.