Jeugdtheatergezelschap KRIJT viert première

Zwolle – Zondagmiddag 12 februari om 14.30 uur gaat de voorstelling ‘Wat is er mis met mijn Vis?’ van het jonge Zwolse jeugdtheatergezelschap KRIJT in première in het Papenstraattheater. Een beeldende familievoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar. Over Meneertje die maar niet weet hoe hij zijn knappe Buurvrouw moet versieren en dus haar goudvis om advies vraagt, met alle gevolgen van dien.

krijt_-_wat_is_er_mis_met_mijn_vis_-_erik_franssen_24.jpg 

De première wordt ingeluid met feestelijke activiteiten voor de kinderen en na afloop is er een Fish-Selfie fotoshoot met de spelers! Kaarten verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl
KRIJT maakt beeldende voorstellingen die helder en toegankelijk zijn. Herkenbare thema’s en bevlogen (poppen)spel zorgen voor een verhaal dat je hoort ziet en voelt. Het Zwolse publiek zou KRIJT kunnen kennen, van succesvolle voorstellingen als ‘Nest’ en ‘10xDaan=MOED’, die eerder te zien waren op het Stadsfestival, op scholen en in Odeon.

In de magische fabel ‘Wat is er mis met mijn Vis’ krijgt Meneertje de Vis van Buurvrouw te logeren. Hij heeft al jaren een oogje op haar, maar durft het haar niet te zeggen. Als Vis dan ook nog ophoudt met zwemmen, springt hij in paniek in de kom. Spelenderwijs ontstaat er een bijzondere vriendschap. Komt Meneertje erachter wat er mis is met Vis? En kan Vis hem helpen zijn gevoel voor Buurvrouw te uiten? Een voorstelling met maskerspel en herkenbare thema’s voor kleine en grote mensen. Over wat voor moois het oplevert als je echt nieuwsgierig naar elkaar bent.
Cristel Hakvoort is de oprichter van KRIJT en is als artistiek leider, poppenmaker en actrice de spil van het gezelschap.

Met ‘Wat is er mis met mijn Vis’ maakt ze haar regiedebuut. Ze timmert met haar voorstellingen al enkele jaren aan de weg. In Nederland en België is ze met KRIJT een graag gezien gezelschap. Ze speelde meer dan 500 voorstellingen op scholen en in theaters. Sinds twee jaar is Cristel terug in Zwolle waar ooit haar carrière begon. Ze studeerde aan ArtEZ en zette de eerste stappen in het jeugdtheater bij Theater Gnaffel. Waar haar liefde voor poppen- en objecttheater werd aangewakkerd en poppenspeler pur sang, Elout Hol, haar de basis aanreikte.
‘Wat is er mis met mijn Vis’ is ook te boeken door scholen voor groep 1 t/m groep 4. Scholen die het belangrijk vinden dat kinderen van theater mogen genieten en leren kijken en reflecteren op zichzelf en hun omgeving, biedt KRIJT de perfecte voorstellingen. Ook is er een lesbrief beschikbaar voor de leerkrachten met opdrachten om voor en na de voorstelling mee aan de slag te gaan. Zo krijgt de voorstelling voor de kinderen nog meer impact. Neem voor boekingen contact op met www.sttprodukties.nl

Rondom de première op 12 februari zijn er tal van activiteiten voor de kinderen in de foyer van Theater Odeon. Van het maken van je eigen vis tot een Fish-selfie fotoshoot. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl . Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.theaterkrijt.nl .

Artikel delen:

Reageer