Veertig spoedwoningen op Oosterenk

Zwolle – Woningcorporatie deltaWonen wil voor een periode van 10 jaar 40 sociale huurwoningen bouwen op een kavel op bedrijventerrein Oosterenk langs de Kuyerhuislaan. Deze woningen zijn bedoeld voor spoed woningzoekende Zwollenaren. Het college legt een voorstel hiertoe voor aan de gemeenteraad.

De druk op sociale huurmarkt is hoog in Zwolle. Om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten heeft de gemeente met de corporaties afgesproken te streven naar 700 extra woningen in de periode tot 2019. Op korte termijn kan de druk worden opgevangen door naast reguliere woningbouwprojecten en de versnellingsactie in totaal circa 100 semi-permanente woningen te bouwen in 2017 voor spoed woningzoekenden (voor 1-2 persoonswoning). Op Oosterenk realiseert deltaWonen hiervoor de eerste 40 woningen. Gemeente en woningbouwcorporaties trekken samen op in dit traject. Oplevering van de woningen zal naar verwachting in augustus/september 2017 plaatsvinden. Het toevoegen van woningen aan de kantoorlocatie Oosterenk past in de toekomstvisie voor het gebied om te groeien naar een gemengd kantoor- en woonmilieu.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Leuk voor alle kapitalistische woningen die daar staan , Worden de woningen mooi gelijk gesteld en goed voor de woz lekker laag gemiddelde trots op de gemeente


  ⚠️ Meld

 2. nou het kantoren trivium complete mislukt is in de veldhoek dan maar woningen.
  groot gelijk en zit je als sociale huurder toch een beetje luxe. lekker schaatsen bij zalne, met een heerlijke bak warme choco!


  ⚠️ Meld

 3. En daar wordt het volgende stuk rustige natuur verslonden voor de kapitaalwoede van de Gemeente Zwolle. Ze hebben in het stadhuis besloten dat Zwolle geen stille stukken meer mag hebben. Alleen lawaaierige festivals en Zwolle moet vooral “op de kaart”. Het ligt er zooo dik bovenop. Helaas hebben we ’s avonds bijna geen licht op straat en ken ik geen stad waar de verkeerslichten zo slecht op elkaar zijn aangesloten. Misschien ligt het aan mij en kan ik als westerling niet inburgeren. Hoe dan ook, ik ga uit Zwolle weg naar een stad die de natuur serieus neemt en burgers helpt in plaats van lastigvalt. De groeten. Boeren.


  ⚠️ Meld

 4. Janvdh, gelijk heb je. Wij denken ook om te vertrekken. Ik voel me al geruime tijd niet meer senang in de stad en het beleid. Wat minder C zou de stad goed doen. Maar ik heb de hoop opgegeven. Zelfs de stadsdichter is gekaapt… Huis gaat in de verkoop en we vertrekken naar een plek dat hoger boven NAP staat.


  ⚠️ Meld

 5. Janvdh…arme randstedeling die niet kan inburgeren hier. Met je laatste woord illustreer je weer perfect waarom er vooroordelen zijn tegen de randstad. Heb ik zelf geen last van overigens. Ik snap je post wel maar met dat laatste haal je jezelf neer. Beetje jammer maar ik hoop dat je iets vindt waar je binnenkort naar je zin kunt wonen.


  ⚠️ Meld

 6. Jammer dat Janvdh het zo persoonlijk maakt, maar hij heeft wel een punt. Zwolle is omgeven door een prachtige strook groen. De Kuyerhuislaan is prachtig. In Holtenbroek, op de Voorst en in Stadshagen is ook nog plek.


  ⚠️ Meld

Reageer