Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Twente

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle de provinciekraker tegen FC Twente. In het MAC3PARK stadion begint deze wedstrijd om 14.30 uur. FC Twente is bezig aan een goed seizoen in de Eredivisie. Na negentien speelrondes staan de Tukkers op de achtste plaats op de ranglijst, met 27 punten.

De ploeg van trainer/coach René Hake won dit seizoen zes maal, waaronder vorige week de derby tegen Heracles Almelo. Ook behaalde FC Twente in de eerste seizoenshelft een knappe overwinning tegen Ajax. In het eerste duel na de winterstop verloor het team uit Enschede met 3-1 tegen Vitesse. PEC Zwolle heeft, na zeven wedstrijden zonder overwinning, vorige week weer gewonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag wonnen de Blauwvingers met 1-2. Dankzij deze overwinning steeg het team van Jans niet op de ranglijst, maar kon het wel drie belangrijke punten bijschrijven. De Zwolse ploeg staat op dit moment op de zestiende plaats op de ranglijst, met zeventien punten.

PEC Zwolle en FC Twente kwamen elkaar dit seizoen al eerder tegen. In de Grolsch Veste waren de ploegen toen in evenwicht: 2-2. Oud PEC Zwolle-speler Mateusz Klich schoot de thuisploeg op voorsprong, maar vlak voor rust trok oud FC Twente-speler Youness Mokhtar de stand gelijk: 1-1. In de tweede helft scoorden Enes Ünal en Django Warmerdam respectievelijk de 2-1 en 2-2. Vorig seizoen wonnen de Blauwvingers in eigen huis met 2-1 van de ploeg uit Enschede. Lars Veldwijk en Ben Rienstra maakten toen de Zwolse doelpunten in een spannende wedstrijd. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

16-10-2016 FC Twente – PEC Zwolle 2-2 Eredivisie
12-03-2016 FC Twente – PEC Zwolle 2-1 Eredivisie
23-08-2015 PEC Zwolle – FC Twente 2-1 Eredivisie
07-04-2015 FC Twente – PEC Zwolle* 1-1 (*winst na pen.) KNVB Beker
14-03-2015 FC Twente – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie

Verdediger Darryl Lachman speelt momenteel voor Willem II, maar kwam in voorgaande jaren uit voor zowel PEC Zwolle als FC Twente. De geboren Amsterdammer speelde van 2011-2014 voor de Zwollenaren en maakte zodoende de promotie naar de Eredivisie mee. Daarnaast won hij met de Blauwvingers zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal. Lachman scoorde in 91 competitiewedstrijden voor PEC Zwolle twee keer. In het thuisduel tegen FC Utrecht in het seizoen 2012-2012 kopte de oud-Zwollenaar vlak voor tijd de 1-1 tegen de touwen en in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, in datzelfde seizoen, maakte hij de 2-0. Vanaf het voetbaljaar 2014-2015 kwam de Amsterdammer uit voor FC Twente, waar hij in totaal één jaar bleef.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof. Hij wordt geassisteerd door de heren Zeinstra, Kleinjan en Van der Eijk.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. @Verhoeven, dat was idd erg storend met al die ajaxsupporters op de hoofdtribune. Daar moeten ze bij Zwolle eens wat alerter op worden. Bij Twente zal dat denk ik minder het geval zijn. Al is het wel mooi voor de sfeer dat het uitvak vol zit.


  Maak melding

 2. Voorspellingen PEC Zwolle -FC Twente:

  Steven 3-1
  Joppuh 2-0
  dick 2-1
  jdewinter 1-1
  Trotse Zwollenaar 2-2
  (T)ja 2-1
  Verhoeven 3-0
  Leonardo 3-1
  Aukje 1-1
  DeCock 1-3
  annetjuh 0-2
  zwollenaartje2 1-1
  Jollie 1-2



  Maak melding

 3. Voorspellingen PEC Zwolle -FC Twente:

  Steven 3-1
  Joppuh 2-0
  dick 2-1
  jdewinter 1-1
  Trotse Zwollenaar 2-2
  (T)ja 2-1
  Verhoeven 3-0
  Leonardo 3-1
  Aukje 1-1
  DeCock 1-3
  annetjuh 0-2
  zwollenaartje2 1-1
  Jollie 1-2
  1stejohn 1-0


  Maak melding

 4. Och Jollie we kunnen roepen wat we willen , maar ze doen toch anders:
  (een middenvelder en een linkerspits erbij, tja daar zitten onze problemen, niet toch?… )
  (Ik)Trek de competentie van Nijkamp/Jans toch meer en meer in twijfel.

  Nogmaals, voor de x- ste maal, : De as achterin moet versterkt worden.
  Nog twee dagen te gaan.


  Maak melding

 5. Ik dacht dat ze de boel een beetje op de rit hadden staan vandaar mijn 3-1 voorspelling. De tegenstander van vandaag was niet het corrupte zwakke Twente, maar PEC Zwolle zelf. Zelfs b.v. een Cambuur had hier vanmiddag kunnen winnen. En als je met zo’n verdediging en met name een keeper blijft doorspelen, dan komt de JL snel in zicht.


  Maak melding

 6. Nou, Van der Hart heeft een mooi lijkende tweede helft totaal ver… Het is nu wel een keer over met deze prutser mag ik hopen. Verder een gebrek aan creativiteit in de tweede helft. Maar alles begint bij onze waardeloze vliegenvanger!


  Maak melding

 7. Had Ron Jans ook altijd redelijk hoog staan. Hij ‘scoorde vaak’ met het goed systematisch ontleden van een wedstrijd. Ook het verbanden leggen tussen oorzaken bij puntverlies was goed bij hem.
  Maar de achtergrond van het laten staan van keeper van der Hart begrijpt niemand.
  Loyaal zijn naar je club- en naar je spelers is klasse maar een kwaliteit van een trainer moet ook zijn om minder populaire beslissingen te nemen.
  Deze keeper kost je wekelijks punten en nog belangrijker ‘de rest’ van de spelers zien en voelen dit ook en dit speelt duidelijk door in het behalen van resultaten bij PEC.



  Maak melding

 8. lekker makkelijk om beide goals aan van der Hart toe te schrijven… eerste goal kon hij echt niks aan doen.. dat was te slap verdedigd van vd Pavert…

  de tweede goal kun je hem enigszins aanrekenen maar niet alleen hem maar ook Marcellis… die had de bal ook terug kunnen spelen zodat hij meer tijd had om die bal weg te trappen… onderlinge communicatie is dus niet goed.


  Maak melding

Reageer