Berkum te sterk voor Vroomshoopse Boys

Zwolle – Berkum heeft de tweede competitiehelft in eigen huis geopend met een 3-0 zege tegen Vroomshoopse Boys en blijft daarmee koploper in de 1e Klasse D. De thuisclub had lang moeite met de stugge Tukkers maar pakte uiteindelijk verdiend de winst.

vr._170128-2_medium.jpg
 

"In de eerste helft was het bij ons wat slordig en gehaast. Maar daarna was het spelbeeld anders en hadden we meer controle. Als je dan met 3-0 wint ben ik dik tevreden," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Zijn collega Erik van Zutphen van Vroomshoopse Boys zag dat zijn ploeg niet veel weerwerk kon geven. "Je hoopt natuurlijk op meer, maar door de kwaliteiten van Berkum werden we te vaak in de verdediging gedrukt en waren we niet bij machte om kansen te creëren." Vanaf de aftrap speelde het duel zich vooral op de helft van de bezoekers af maar het duurde even, op wat plaagstootjes na, voor Berkum de opening vond. Na bijna 20 minuten was het echter raak voor de thuisclub toen verdediger Dennis Horstman oprukte en de bal via Johnsen Bacuna in het strafschopgebied bij Ruud Wellenberg kwam. De Berkum-middenvelder zette zijn tegenstander op het verkeerde been en rondde strak af: 1-0. De Zwollenaren bleven vervolgens duidelijk de bovenliggende partij maar haalden daar te weinig kansen uit. Pas vlak voor rust leek er een grotere voorsprong in te zitten, toen Bacuna uit leek te gaan breken. De Zwolse vleugelspits werd echter onderuit gehaald door Robin Drenthen, die niet mocht mopperen dat hem dat slechts geel opleverde, en de toegekende vrije trap leverde niets op. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Berkum bleef druk zetten op de tegenstander die, ondanks de achterstand, maar zelden over de middellijn kwam. Nadat keeper Tim Sickman eerst nog knap een schot van Bacuna onschadelijk had gemaakt moest de Vroomshoopse doelman even later alsnog capituleren. Na een afgeslagen aanval van Vroomshoopse Boys belandde de bal via Bacuna en Chris van der Meulen bij Mehran Ali Pour Asli, die van enige afstand fraai de 2-0 binnen legde. Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken en een kwartiertje voor het slot liep Berkum dan ook verder uit. Chris van der Meulen vloog er op links weer vandoor en legde, bijna vanaf de achterlijn, af op Bacuna die op de goede plek stond om de 3-0 aan te laten tekenen. Pas enkele minuten voor het eindsignaal kreeg Vroomshoopse Boys de enige serieuze kans van de wedstrijd. Ramon de Jong bezorgde Thomas Smedema een riante kopkans, maar de Vroomshoopse invaller zag de bal op het dak van het Berkum-doel belanden. Door die zakelijke maar verdiende overwinning blijft Berkum de ranglijst van de 1e Klasse D aanvoeren, ook omdat de concurrentie door afgelastingen vandaag niet in actie kwam. Over een week volgt voor de Zwollenaren de altijd lastige uitwedstrijd bij KHC, dat vandaag met 4-1 onderuit ging bij Nunspeet.
Eindstand: 3-0 (1-0)
Scheidsrechter: Maikel van Munster
Doelpunten: 19. Ruud Wellenberg (1-0), 63. Mehran Ali Pour Asli (2-0), 74. Johnsen Bacuna (3-0)
Gele kaart: Robin Drenthen (Vroomshoopse Boys)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Mehran Ali Pour Asli (66. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (66. Frank Hoolsema)
Opstelling Vroomshoopse Boys: Tim Sickman, Andjin van Veen, Ramon Bolks, Harold Kivits (64. Thomas Smedema), Ernst-Jan Heideman, Lars Scholten, Jos Hutten (78. Leon Dogger), Ramon de Jong, Jordy Brinkman, Robin Drenthen (75. Robert Veld), Jelle Drees

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Nuttige overwinning voor berkum. De concurrenten moeten hun inhaalwedstrijden eerst maar weer eens zien te winnen! Volgende week de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Khc, mouwtjes omhoog???:)


    Maak melding

  2. Zucht…..heeeeerlijk…..wat een rust……. eindelijk wordt er ingezien dat onze zwart-witten hoofdklassewaardig zijn.
    Houwen zo zuurpruimen!!!    Maak melding

Reacties zijn gesloten.