Gert de tweede prins bij d’Oelewappers

Zaterdagavond organiseerde carnavalsvereniging d’Oelewappers haar Prinsenbal. Tijdens dit druk bezochte bal maakte Prins Gert de tweede zijn opwachting.

In de hofresidentie “De Vrolijkheid” abdiceerden deze avond prins Christiaan I en zijn adjudanten Michel en Gert. Precies 23.11 uur werd de nieuwe hoogheid van d’Oelewappers Gert de tweede, voor het carnavalsseizoen 2007 / 2008 gepresenteerd. Zijn adjudanten zijn Renate en Wendy. De leus van de kersverse carnavalsprins is: Gert is gek op snert. De prins vult gelijk aan met “een beetje vreemd maar wel lekker”. Na zijn presentatie werd Gert door iedereen gefeliciteerd en kon de polonaise in gang worden gezet.

In hofresidentie “De Vrolijkheid”, organiseerde carnavalsvereniging d’Oelewappers op zaterdagavond 24 november aanstaande haar  alweer 43e Prinsenbal. De muzikaliteit werd deze avond als vanouds verzorgd door  discotheek “Lieverst Sound” en Stemmingsorkest “Le Bombardon”. Ook oud-prominent “Als je Maar Bekend Band” maakte rond 21.00 uur haar opwachting , en liet zich  op grootse wijze horen!

In het begin van de avond werden   een aantal personen na gelopen stage plechtig geïnstalleerd als hoflid, en ook Joop Hetebrij werd voor zijn 22-jarige carrière als hoffotograaf van cv d’Oelewappers door de Kanselier der Orden beloond met een fraaie onderscheiding.

Daarna volgde een optreden van de Mini dansgarde. Nadat vrijwel alle Sassendonkse zusterverenigingen op gepaste wijze waren binnengehaald, en prins Christiaan I volgens goed gebruik de laatste gelegenheid kreeg om  zijn onderdanen toe te spreken, was het om 21.49 uur dan toch onvermijdelijk tijd voor zijn abdicatie, en zo ook voor zijn trouwe  adjudanten Michel en Gert.

Christiaan, na zijn ontmanteling weer gewoon Chris geheten, aan het begin van zijn seizoen al gezegend met een “volslank” figuur, heeft zich gaandeweg zijn regeerperiode alle zegeningen van de moderne consumptiemaatschappij goed laten smaken. De smoking kon nog dicht, maar slechts een oppervlakkige ademhaling was daarna nog verantwoord! Omdat Chris een groot liefhebber is van de zwemsport, had de abdicatiecommissie besloten dat dit met onmiddellijke ingang weer moest worden opgestart. Ook Chris zijn roemruchte imitatie van een zeehond moest hij aan de toegestroomde aanwezigen laten zien. De adjudanten Michel en Gert welke het hele seizoen achter hun hoogheid hebben moeten aal lopen, kregen nu als zoete wraak de mogelijkheid om zich op te werpen als zeehondentrainer, zodat zij Chris nu eens een paar kunstjes konden leren! Nadat Chris als volwaardig zeehond liet zien een heuse vis te kunnen vangen en met een bal te kunnen jongleren, werd hij door zijn oude trouwe dienaren op een steekwagen afgevoerd.

Om ongeveer 22.45 uur trok het grootvorstendom der Oelewappers zich terug om een aanvang te maken met de opkomst van de nieuwe hoogheid. Rond 23.00 uur droeg de ceremoniemeester het ceremonie over aan de Preses van het Grootvorstendom der Oelewappers, welke de opkomst inluidde. Nadat de Bubo Bobo’s, om ruimte te scheppen in de overvolle zaal, een parcours hadden uitgezet met roodwit lint, kon het ritueel van de opkomst van “De Nieuwe” dan beginnen…


“Oelenat drinken”

Om 23.11 uur: de presentatie van de nieuwe Hoogheid: prins Gert II! Nadat de preses prins Gert II zijn versierselen aanbracht, werd een oeroud gebruik van cv d’Oelewappers in ere hersteld: de nieuwe hoogheid moest namelijk uit de staf, welke het symbool van d’Oelewappers is, het “Oelenat” drinken. Vervolgens maakte prins Gert II zijn adjudanten bekend: zijn vrouw Renate en zijn dochter Wendy!

Met hulp van de grootvorstinnen bracht de preses ook de adjudanten hun versierselen aan. Vervolgens was daar de kennismaking van prins Gert II met de President van de Raad van Elf: Harry ter Steege. Na het declameren van de proclamatie, en het spelen van de “Swollenaer” konden de bezoekende collega hoogheden de nieuwe Oelewapperprins feliciteren in de zaal.

Toen alle plechtigheden hadden plaatsgevonden, volgden nog een optreden van de dansgarde in hun nieuwe pakjes, en daarna een even vlammende act van de “Grote meisjes” van d’Oelewappers. De zaal stond op de kop! Rond middernacht was er een optreden van een geweldige zangeres,  door prins Gert II geregeld. Tot slot werd  het tijd voor een daverend feest dat  het dak van De Vrolijkheid bol heeft laten staan…….

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Heeeee hoogheid Gert en adjudanten Renate en Wendy , van harte gefeliciteerd alaaf, groetjes van ons en heeeeeel veel plezier de komende tijd, Arja en Jan 🙂

  2. lieve allemaal,

    Renate kan bij deze mededelen dat ze de smaak goed te pakken heeft wat betreft de carnaval.
    tot in het Sassendonkse

    Groetjes Renate

Reageer