PEC Zwolle verliest van FC Twente

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de 2-1 overwinning op ADO Den Haag van vorige week een vervolg te geven tegen FC Twente. De Zwollenaren spelen bijna de gehele tweede helft tegen tien man, maar scoren lukt niet tegen de Twentse muur: 1-2. "Als ik verlies, verlies ik het liefst van Hake, Mokotjo en Klich, maar van hen hebben we vandaag niet verloren", sprak Ron Jans tijdens de persconferentie.

Zwolle begon prima aan de wedstrijd. Het was Nicolai Brock-Madsen met de eerste kans, na goed voorbereidend werk van Queensy Menig, maar zijn inzet ging ruim over het Twentse doel. De eerste kans van de bezoekers was wel direct raak. Dylan Seys trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot knap raak: 0-1. De poging van de Belg werd aangeraakt door Ted van de Pavert, waardoor doelman Mickey van der Hart kansloos was. Zwolle had het even moeilijk na die tegenslag, maar kwam daarna steeds beter in het spel. Het leverde al wat mogelijkheden op, maar doelman Nick Marsman keerde een inzet van Brock-Madsen. Na iets meer dan een half uur spelen was daar dan toch de verdiende gelijkmaker. Menig schoot schitterend de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek, nadat Kingsley Ehizbue de bal uitstekend teruglegde op zijn teamgenoot. De rechtsbuiten is de laatste weken sowieso op dreef en had vlak voor rust zelf ook moeten scoren. Op zijn poging had Marsman een uitstekend antwoord.

Direct na rust moest Twente met tien man verder. Bersant Ceina trapte na bij invaller Bart Schenkeveld, die Van de Pavert verving, en kreeg van scheidsrechter Van de Kerkhof de rode kaart. Het was het sein voor Zwolle om het heft stevig in handen te nemen. Toch waren het de Tukkers die andermaal op voorsprong kwamen. Van der Hart verwerkte een bal buiten zijn eigen strafschopgebied niet goed, hij speelde de bal zo in de voeten van Oussama Assaidi. De Twentse nieuweling schoot de bal zo in het lege doel. Zwolle drong wel aan en kreeg ook kansen. Twee keer was Danny Holla dichtbij 2-2, maar een kopbal ging net naast het doel en een volley ging net over. Naarmate de tijd verstreek, bleven de kansjes komen. Maar het vizier stond niet meer op scherp. Een inzet van Brock-Madsen werd gekeerd door Marsman, terwijl ook Ehzibue de bal net naast kopte. Zodoende moest Zwolle een bittere tegenvaller slikken na de 2-1 zege van vorige week op ADO Den Haag. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ik dacht dat ze de boel een beetje op de rit hadden staan vandaar mijn 3-1 voorspelling. De tegenstander van vandaag was niet het corrupte zwakke Twente, maar PEC Zwolle zelf. Zelfs b.v. een Cambuur had hier vanmiddag kunnen winnen. En als je met zo’n verdediging en met name een keeper blijft doorspelen, dan komt de JL snel in zicht. Juist een keeper zoals b.v. een Hahn die zelfverzekerdheid en vastberadenheid uitstraalt werkt positief op de overige spelers.


  Maak melding

 2. Wat een flut reactie….. heb een prima pec Zwolle gezien, waarbij het nodige geluk ontbreekt. Wat volgens mij de zwakke plek is van PEC, zijn de zogenaamde fanatieke supporters van Noord. Wat een wanvertoning weer…. je hoort ze niet!!!!! Elke tegenstander brengt meer geluid teweeg… ipv onze jongens vooruit schreeuwen, blijft het angstvallig stil. Jammer Vak Noord!!!!


  Maak melding

 3. @Erik1970

  Hoezo flut reactie! Heb ik gezegd dat de hele selectie slecht speelde? Ik dacht het niet! Ik geef alleen maar kritiek op het gene wat ik hierboven heb opgenoemd. Probleem met name achterin. Punt!


  Maak melding

 4. Ik heb net op tv die doelpunten nog eens bekeken. Keeper valt bij beide doelpunten weinig te verwijten. Eerste doelpunt is een van richting veranderd schot. Van die afstand en met die snelheid valt dat niet te corrigeren.
  Bij 2e doelpunt liep een verdediger gigantisch in de weg. Die blokkeerde de weg naar de zijkant waardoor de keeper wel naar het midden moest uitverdedigen.
  Beide doelpunten door zwak verdedigen. Zou eigenlijk niks uit moeten maken want de voorhoede had er zeker 3 moeten maken.


  Maak melding

 5. Zo jammer weer om naar vd het te wijzen. Begrijp me goed, was ook nooit een groot fn maar dit jaar keept hij behoorlijk. Verdedigend lt pec hels te veel steekjes vallen waarbij wat mij betreft ook wel eens wat kritischer naar de aanvoerder gekeken mag worden. Verder blijft scoren natuurlijk een probleem. Maar hopen dat onze nieuwe aanwinsten snel wedstrijd fit zijn!!


  Maak melding

 6. Het is misschien jammer om naar van der Hart te wijzen, maar wel terecht.

  Verdediging staat keer op keer verkeerd terwijl het neerzetten van de spelers op de juiste plek achterin toch een taak voor hem is, zeker bij standaardsituaties.

  Een bal terugspelen is een groot risico, hij moet vaak veel te lang nadenken waar hij heen wil spelen, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan, zoals vanmiddag waar hij een speler van Twente uitkapt. Het ging nu goed maar dat moet je niet doen bij de stand in de wedstrijd op dat moment.

  Daarnaast is hij veel te wisselvallig. af en toe een topwedstrijd, maar veel te vaak onzeker.

  Nou is onzekerheid bij heel Pec het geval momenteel. Ze komen vaak net te laat, gaan niet vol het duel in waardoor ze die telkens verliezen en Jans durft geen risico’s te nemen.

  Erg jammer dat het dit jaar zo gaat. Maaaarr we blijven maar wel gaan, want tijdens de wedstrijd kunnen ze wel wat steun gebruiken


  Maak melding

 7. Klopt helemaal bas-j met veertig doelpunten tegen heeft deze keeper geen extra’s voor Pec en dat is precies waarom het zonder hem wel goed ging.


  Maak melding

 8. Positieve is wel dat de 3 droeftoeters die in vak 15 werkelijk iedere wedstrijd al bij het eerste balcontact van een speler knetterhard roepen ‘Wisselen!!!’ en ‘Jans rot op!!!’ eindelijk een keer terecht werden gewezen door de supporters.
  Als het je niet aanstaat, ga dan lekker ergens anders kijken.


  Maak melding

 9. Jammer dat hier zo op de man gespeeld wordt. 40 doelpunten tegen zijn de schuld van de keeper. Hij heeft ze inderdaad doorgelaten, maar weet dat als een keeper in actie moet komen, de 10 man daarvoor een fout gemaakt hebben.
  Bal terugspelen is een risico, zeker, maar juist doordat de backs niet doorzakken naar de achterlijn, maar zich verstoppen achter een aanvaller. Zakken ze door kan je simpel “horizontaal” uit verdedigen. Loopt de spits dat gat dicht, komt er een directe lijn vrij naar het middenveld. Kortom, doelpunten krijg je als team tegen.
  Een fout van een aanvaller (gisteren zeker 3 opgelegde kansen zien missen) is jammer, fout van een verdediger/keeper is vaak desastreus.

  Van der Hart speelt een prima seizoen, zeker vergeleken met vorig jaar is hij erg gegroeid. Pakt (nog) niet vaak punten, maar in de basis maakt hij weinig fouten.
  En dat met uitstraling, kan je zo weinig mee. Zoet heeft ook geen uitstraling en ook Onana, Mulder en Jones word ik niet bang van. Maar die pakken de ballen ook.


  Maak melding

 10. Het zal geen groots en meeslepen seizoen worden, spannend nog wel waarschijnlijk en dat merk je ook een beetje aan de supporters, sowieso ook veel zondagmiddag wedstrijden dit seizoen.

  Maar goed, ik heb in de eerste helft ook een goed PEC gezien en het zou voor PEC beter zijn geweest als het gewoon 11 tegen 11 was gebleven, dan kunnen ze vrijer voetballen heb ik het idee.

  Ik zie dit team nog steeds niet degraderen, wat dat betreft zijn er echt wel een stuk of wat zwakkere broeders en ik denk ook nog steeds dat we de nacompetitie wel zullen ontlopen.

  Tegen Sparta zal dan ook een belangrijke wedstrijd gaan worden.


  Maak melding

 11. @Passant

  Wat een gevlij met van der Hart zeg? Mede dat deze keeper niet goed communiceert met zijn medespelers, hebben wij het meest aantal doelpunten tegen in de Eredivisie. Het laatste voorbeeld tegen Twente met een miscommunicatie met Marcellis was echt een “toppper”. Keepers met zelfvertrouwen als b.v. een Hahn kom je verder mee. Dit werkt ook door op de overige spelers.


  Maak melding

 12. @Historischbesef, aan spanning in ieder geval geen gebrek dit seizoen. En daardoor eigenlijk wel meeslepend. Maar ook ik zou graag eens wat vaker willen juichen in thuiswedstrijden. Acht doelpunten en twee overwinningen is wel erg mager naar alweer elf thuiswedstrijden. Als we van Sparta winnen, kun je wel zeggen dat het uit relatief gezien nog niet zo slecht gaat. En wat betreft de speeldagen, voor mij maakt dat niet zoveel uit. De zaterdag is in potentie heel leuk, maar ook dat valt dit seizoen bitter tegen!


  Maak melding

 13. Nog één dag om iemand te halen bij PEC lees net dat Stekelenburg overbodig is bij Everton.
  Maar zonder gein denk dat Piet Schrijvers het nu nog beter doet dan v.d. Hart.


  Maak melding

Reageer